DVD PRODAVNICA
 

Ajnštajn
Ajnštajn

Detaljnije 

(Witness Genius – Einstein): Light to the power of 2

Režija: David Devine

Uloge: Albert Einstein Lannie Willis Clifton Willis Perla Williis Editor Gordon Mcclellan

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)Albert Ajnstajn (Nemcki:Albert Einstein) bio je teorijski fizicar jedan od najvecih umova i najznacajnijih licnosti u istoriji sveta. Rodjen je u Ulmu Nemacka 14. marta 1879 a preminuo je u Prinstonu Nju Dzersi SAD 18. aprila 1955.

Cena: 149.00 din

Štraus (biografski)
Štraus (biografski)

Detaljnije 

(Witness Genius)

Režija: Kit Hood

Uloge: Michael Riley Derek Senft Kate Trotter Jill Frappier Peter James Haworth Julian Richings Hamish Mcewan Glen Peloso

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Život i delo nekih od najvećih svetskih genija, viđeni očima dece. Višestruko nagrađivana serija rađena za HBO USA, snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnštajna ili Da Vinčija, priče nas vode kroz vekove, i svaka odslikava socijalne uslove i naučna i umetnička dostignuća vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su živeli Edison, Ajnštajn, Leonardo Da Vinči, Marija Kiri, Bah, Betoven, Goya, i mnogi drugi naučnici i umetnici, sa opšteprihvaćenim statusom genija u domenu svog stvaralaštva. Višestruko nagrađivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)

Johan Štraus (nem. Strauss Johann 25. oktobar 1825-3. jun 1899 Beč), je čuveni austrijski kompozitor, dirigent i violinista. Sin Johana Štrausa (starijeg), bio je proslavljeni "kralj valcera". Komponovao je 168 valcera, 117 polki i niz četvorki, marševa, mazurki, galopa i 16 opereta. Klasični bečki valcer umetnički je usavršio i podigao ga na nivo koncertne orkestarske muzike. Svojom raspevanom i prijemčivom melodikom njegovi su valceri osvojili svet i ostali popularni više od jednog veka, a naročito "Na lepom plavom Dunavu", "Priče iz Bečke šume", "Bečka krv", "Jutarnje novine", "Prolećni zvuci", "Carski valcer", "Picikato-polka", "Trič-trač polka".

Cena: 149.00 din

Bah
Bah

Detaljnije 

(Witness Genius – Bach)

Režija: Stuart Gillard

Uloge: Ted Dykstra Kyle Labine Ian D. Clark Rosemary Dunsmore

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Johan Sebastijan Bah (Eisenak 21.3. 1685. - Leipzig 28.7. 1750.) bio je nemacki kompozitor i orguljas baroknog perioda i smatra se jednim od najboljih kompozitora svih vremena. Bah je pripadao jednoj od najuspesnijih muzickih porodica u istoriji. Tokom 200 godina porodica je proizvela desetine vaznih muzicara i kompozitora.

Cena: 149.00 din

Betoven
Betoven

Detaljnije 

(Witness Genius – Beethoven): Habite Chez Moi

Režija: David Devine

Uloge:

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva.Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)Ludvig van Betoven (nem. Ludwig van Beethoven) (16. decembar 1770. — 26. mart 1827) nemacki kompozitor nadmocna muzicka figura u prelaznom periodu izmedju ere klasicizma i romantizma.Smatra se jednim od najvecih kompozitora svih vremena. Medju njegovim najpoznatijim delima su V simfonija VI simfonija IX simfonija klavirska dela kao na primer komad Za Elizu sonate Pateticna Sonata i Meseceva Sonata Klavirska sonata Br. 23 Apasionata ili poslednja Klavirska Sonata Br. 32 c - mol opus 111.

Cena: 149.00 din

Bize
Bize

Detaljnije 

(Witness Genius – Bizet's Dream)

Režija: David Devine

Uloge: Maurice Godin Brittany Madgett Catherine Barroll Yseult Lendvai

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)Zorz Bize je rodjen u Parizu pod imenom Aleksandar Cezar Leopold Bize (Alexandre-César-Léopold Bizet) ali ubrzo posle krstenja dobija ime Zorz po kome ce ostati poznat i do danasnjih dana. Kao cudo od deteta biva primljen u prestizni Pariski muzicki konzervatorijum studije je pohadjao u Rimu tri godine po zavrsetku studija vraca se u Francusku. Najpoznatije njegovo delo je opera Karmen iz 1875.god. koja je bazirana na romanu. Bize je dugo patio od angine pektoris i nije stigao da uziva u slavi koju mu je donela Karmen.

Cena: 149.00 din

Dega (biografski)
Dega (biografski)

Detaljnije 

(Witness Genius)

Režija: David Devine

Uloge: Thomas Jay Ryan Alison Pill Kathryn Long Robin Duke

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min. Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Edgar Dega (fr. Hilare Germain Edgar Degas, 19. jul 1834. Pariz - 27. septembar 1917. Pariz) je bio francuski slikar grafičar i vajar. Smatra se jednim od istaknutih predstavnika francuskog impresionizma iako sam sebe nikada nije uvrštavao u impresionistički pokret. Zaokupljen urbanim prizorima balerinama prizorima sa trka konja ...

Cena: 149.00 din

Edison
Edison

Detaljnije 

(Witness Genius – Edison): The wizard of light

Režija: David Devine

Uloge: Kenneth Welsh Michal Suchánek Jesse Collins David Storch

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)Tomas Alva Edison (engl. Thomas Alva Edison 11. februar 1847 — 18. oktobar 1931) americki fizicar i plodan pronalazac. Edison nije stekao skoro nikakvo formalno obrazovanje posto je bio izbacen iz skole kao zaostao. U njegove zapazenije pronalaske spadaju mikrofon s ugljenikovim granulama za poboljsanje Belovog telefona fonograf i elektricna sijalica. Edisonov uticaj na zivot u 20. veku bio je ogroman a njegova slava plodnog inventivnog genija ostaje bez premca.

Cena: 149.00 din

Galileo (biografski)
Galileo (biografski)

Detaljnije 

(Witness Genius)

Režija: David Devine

Uloge: Michael Moriarty Kenny Vadas Louis Del Grande Tony Nardi Damir Andrei

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min. Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Galileo Galilej (Galileo Galilei 1564 - 1642) italijanski astronom fizičar matematičar i filozof prirode čija su istraživanja postavila temelje modernoj mehanici i fizici. Od Galilejevih naučnih otkrića valjalo bi spomenuti sledeća: izohronizam klatna hidrostatičku vagu principe dinamike proporcionalni kompas i termometar. Iako nije bio pronalazač teleskopa mnogo je doprineo njegovom usavršavanju i zato je bio u stanju da opiše planine na Mesecu Mlečni put kao ogromnu konstelaciju zvezda Jupiterove satelite Venerine mene i takozvane Sunčeve pege.

Cena: 149.00 din

Goja
Goja

Detaljnije 

(Witness Genius – Goya): Awakened in a dream

Režija: Richard Mozer

Uloge: Cedric Smith Stephen Fisher David Reale

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)Francisco José de Goya y Lucientes (Fuendetodos Spanija 30. marta 1746. - Bordeaux Francuska 16. aprila 1828.) spanski slikar i graficar. Bio je najvazniji evropski umetnik svog doba koji je izvrsio ogroman uticaj u evoluciji slikarstva. Njegovi zadnji radovi se smatraju pretecom impresionizma. Ziveo je ponekad tesko obuzdavajuci svoju narav i svoje stavove i umro u burnom razdoblju istorije kada se stvarao novi svetski poredak u cijim pribliznim okvirima zivimo i danas.

Cena: 149.00 din

Hendl
Hendl

Detaljnije 

(Witness Genius – Handel's last chance)

Režija: Milan Cheylov

Uloge: Leon Pownall Tod Fennell Gerard Parkes Seana Mckenna

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Georg Fridrih Hendl (nem. Georg Friedrich Händel engl. George Frideric Handel, 23. februar 1685 - 14. april 1759) je bio nemacki kasnije britanski barokni kompozitor poznat po koncerti grosima operama i oratorijumima. Rodjen je u Nemackoj u gradu Hale a ziveo i radio u Hamburgu Italiji Hanoveru a od 1712. stalno se nastanjuje u Londonu. Njegovo najcuvenije delo je Mesija oratorijum na reci Biblije. Uticao je na mnoge sledbenike u periodu prelaza iz baroka u klasicizam medju kojima su Jozef Hajdn Mocart i Betoven.

Cena: 149.00 din

« Prethodna | 1 | 2 | Sledeća »

 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.