DVD PRODAVNICA
 

Homer
Homer

Detaljnije 

(Witness Genius –Winslow Homer: An American Original)

Režija: Graeme Lynch

Uloge: Wayne Best Ryan Deboer Tamara Hope Jennifer Gould

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Winslow Homer (24. februara 1836. – 29. septembra 1910.) je američki slikar pejzaža i grafičar. On se smatra za jednog od vodećih slikara devetnaestog veka i značajnom figurom američke umetnosti.

Cena: 149.00 din

Leonardo (biografski)
Leonardo (biografski)

Detaljnije 

(Witness Genius)

Režija: Allan King

Uloge: Brent Carver David Felton Cedric Smith Tom Melissis Natascia Diaz

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min. Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Leonardo da Vinči (ital. Leonardo da Vinci, 15. april 1452 — 2. maj 1519) je bio italijanski renesansni arhitekta pronalazač inženjer vajar i slikar. Bio je opisan kao ideal "renesansnog čoveka" i kao univerzalni genije. Poznat je po svojim remek-delima kao što su Tajna večera i Mona Liza a njegovi izumi se danas koriste u modernoj tehnologiji iako nisu primenjivani u njegovo doba. Pomogao je razvoju anatomije astronomije i građevinarstva.

Cena: 149.00 din

List (biografski)
List (biografski)

Detaljnije 

(Witness Genius)

Režija: Richard Mozer

Uloge: Geordie Johnson Drew Jurecka Peter Keleghan Ida Carnevali

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min. Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Franc List (22. oktobar 1811. - 31. jul 1886., mađ. Liszt Ferenc) mađarski pijanista najveći među pijanistima svog vremena. On je umeće sviranja na klaviru podigao na onaj nivo koji je Paganini ostvario na violini. Poput drugih pijanista svog vremena na koncertima imao je običaj da improvizuje varijacione forme koja se baziraju na popularnim temama raznih operskih i simfonijskih dela ali i narodnih pesama. Međutim mnogo veći značaj ima njegovo originalno stvaralaštvo: ciklusi minijatura etide Mađarske rapsodije i brojne druge kompozicije.

Cena: 149.00 din

Mari Cassatt (biografski)
Mari Cassatt (biografski)

Detaljnije 

(Witness Genius)

Režija: Richard Mozer

Uloge: Amy Brenneman Charlotte Sullivan Emma Taylor-Isherwood Jonathan Koensgen Noah Shebib Cary Lawrence Charles Edwin Powell Thomas Jay Ryan

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Život i delo nekih od najvećih svetskih genija, viđeni očima dece. Višestruko nagrađivana serija rađena za HBO USA, snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnštajna ili Da Vinčija, priče nas vode kroz vekove, i svaka odslikava socijalne uslove i naučna i umetnička dostignuća vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su živeli Edison, Ajnštajn, Leonardo Da Vinči, Marija Kiri, Bah, Betoven, Goya, i mnogi drugi naučnici i umetnici, sa opšteprihvaćenim statusom genija u domenu svog stvaralaštva. Višestruko nagrađivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)

Meri Stivenson Kasat (engl. Mary Stevenson Cassatt; 22. maj, 1844 – 14. jun, 1926) bila je američka slikarka impresionizma. Većinu svog života provela je u Francuskoj, gde se sprijateljila sa slikarom Edgarom Dega i gde je kasnije i izlagala zajedno sa impresionistima. Kasat je obično stvarala slike sa temom socijalnog i privatnog života žena, kao i slike sa temom odnosa između majke i dece.Godine 1890-te bile su za Kasat najkreativnije. Osim uspešnih radova ona je vrlo brzo postala i uzor mnogim mladim umetnicima tog vremena. Zbog svog doprinosa umetnosti, Francuska joj je dodelila orden Legije časti 1904 godine.

Cena: 149.00 din

Marija Kiri
Marija Kiri

Detaljnije 

(Witness Genius -Marie Curie: More than meets the eye)

Režija: Richard Mozer

Uloge: Kate Trotter Nathalie Vansier Colleen Rennison Dawn Greenhalgh

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Marija Sklodovska Kiri (polj. Maria Sk³odowska-Curie, 7. novembar 1867 Varsava — 4. jul 1934 Sallanches Francuska) je poznata fizicarka i hemicarka poljskog porekla. U njena najveca dostignuca spadaju: rad na teoriji radioktivnosti tehnikama razdvajanja radioaktivnih izotopa kao i otkrice dva nova hemijska elementa - radona i polonijuma. Dvostruka je dobitnica Nobelove nagrade prvi put 1903. godine iz fizike zajedno sa muzem i Anrijem Bekerelom za naucna dostignuca u ispitivanju radioaktivnosti a drugi put 1911. godine iz hemije za izdvajanje elementarnog radona. Pod njenim licnim nadzorom vrsena su prva u svetu ispitrazivanja o mogucnosti izlecenja raka pomocu radioaktivnosti.

Cena: 149.00 din

Mone
Mone

Detaljnije 

(Witness Genius – Monet: Shadow and Light)

Režija: David Devine

Uloge: Stuart Hughes Trevor Blumas Maggie Huculak Richard Clarkin

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Klod Mone (fr. Claude Monet, 14. novembar 1840. — 5. decembar 1926) je bio najdosledniji impresionisticki slikar. Impresionizam je dobio ime po njegovoj slici „Impresija radjanje sunca“

Cena: 149.00 din

Njutn
Njutn

Detaljnije 

(Witness Genius – Newton: A tale of two Isaacs)

Režija: Don Mcbrearty

Uloge: Karl Pruner Tyrone Savage Kris Lemche Lisa Jakub Adrian Hough

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Isak Njutn (engl. ser Isaac Newton) rodjen je 4. januara 1643. u Engleskoj a preminuo 31. marta 1727. u Londonu. Bio je engleski fizicar matematicar astronom alhemicar i filozof prirode koji je danas za vecinu ljudi jedna od najvecih licnosti u istoriji nauke.

Cena: 149.00 din

Rembrant
Rembrant

Detaljnije 

(Witness Genius – Rembrandt): Fathers & Sons

Režija: David Devine

Uloge: Tom Mccamus Mitchell David Rothpan Kari Matchett Paul Hecht

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Rembrant Harmenson van Rijn (hol. Rembrandt Harmenszoon van Rijn 15. juli 1606. Lajden - 4. oktobar 1669. Amsterdam) bio je najveci i najpoznatiji holandski slikar i jedan od najuticajnijih umetnika u tradiciji umetnosti zapadne Evrope 17. veka. Rembrant je sebe smatrao pre svega istorijskim slikarom sto se vidi po kolekciji istorijskih slika i slika religiozne tematike.

Cena: 149.00 din

Rosini
Rosini

Detaljnije 

(Witness Genius – Rossini's ghost)

Režija: David Devine

Uloge: Joseph Di Mambro Melissa Pirrera Frances Bay Margaret Illmann

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) DJoakino Antonio Rosini (ital. Gioacchino Rossini) (29. februar 1792. — 13. novembar 1868) bio je italijanski kompozitor koji je muzicki obogatio tradicionalnu italijansku komicnu operu i znacajno uticao na nekoliko generacija kompozitora medju kojima su Belini i Verdi. Napisao je 39 opera od kojih su najcuvenije „Seviljski berberin“ „Viljem Tel“ i „Otelo“.

Cena: 149.00 din

« Prethodna | 1 | 2 | Sledeća »

 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.