DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » DOKUMENTARNI FILMOVI

 Checkout

Mafia 2
Mafia 2

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni film

Trajanje: 60 min.

- Droge i trgovina Na svetu postoji veliki broj različitih droga i upotrebljavaju se još od davnina. Opisati istoriju mafije bez spominjanja droga gotovo je nemoguće. One su temelj te kriminalne pojave. - Severnoamerička mafija Iz Santa Rosalie di Palermo u stranu kao iz snova slobodnu zemlju koja se zove Amerika. Dugo putovanje. Mnogo kilometara mnogo nada. Sicilija je bila siromašna zemlja i mnogo ljudi je otišlo u Ameriku. Sitnim kriminalcima i mafiji nije bilo svejedno zbog tog egzodusa i kao buve na psu i oni su se pridružili talasu iseljenika.

Cena: 149.00 din

Mafia 3
Mafia 3

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni film

Trajanje: 60 min.

- Južno američka mafija Bogota je živahna i živopisna puna kulture. Ponekad je nazivaju južnoameričkom Atinom. Ali iza toga se skriva arogantna snaga koja potkopava njen opstanak narko karteli. - Mafija sa Orijenta Kina: simbol i duša Orijenta tog Dalekog istoka o kom tako malo znamo jer je tako sigurnije. Ovde nismo zato da bismo opisivali civilizaciju koja je procvala iza ovih često neprohodnih granica. Ovde je procvalo nešto drugo što dokazuje da je popularno mišljenje kako je Sicilija dala svetu organizovani kriminal pogrešno.

Cena: 149.00 din

Mafia 4
Mafia 4

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni film

Trajanje: 60 min.

- Nove mafije U početku je bio Savez Sovjetskih Socijalističkih Republika. Posle konferencije na Jalti 1945. ta imperija se u političkom i vojnom smislu raširila celom Istočnom Evropom. Ta imperija nije priznavala postojanje organizovanog kriminala. Ali uprkos komunističkoj vladavini mafije nisu samo postojale već su i nadzirale sva područja kriminala često i u tajnom savezu sa vladom i ekonomijom. - Međunarodna borba protiv mafije Palermski zatvor Učiardone možda je prvo mesto gde su bili zatvoreni pripadnici prvobitne mafije još u 17. veku kada su Burboni tom kompleksu dali današnju namenu. Taj zatvor je simbol italijanske borbe protiv sicilijanskog kriminala.

Cena: 149.00 din

Mafia 5
Mafia 5

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni film

Trajanje: 60 min.

- Mafijaška strategija i ekonomsko delovanje Mafija – neizlečivi tumor društva. Metastaze te istorijske napasti imaju stare korene i danas su prodrle u praktično sve pore društva. Nasiljem zastrašivanjem i korupcijom pokušavaju da prodru u svetsku ekonomiju zbog svojih interesa. - Mafija juče danas… i Sutra? Prastare kripte gde je mafija obavljala svoje obrede su prazne. Strašna zakletva koju su izricali “časni ljudi“ ubilačka klika koja se katkad borila i protiv tuđe prevlasti još je samo sećanje. Ta Sicilija je postala legenda. Današnje mafije pretvorile su se u ekonomske konglomerate koji su prodrli u vlast mnogih država i sada nadziru njihove institucije. Ali neka vas taj skok ne zavede. Još uvek su i ostaće kriminalna društva koja će uništiti svakog ko se usudi da im se usprotivi.

Cena: 149.00 din

Mafija - DVD BOX SET
Mafija - DVD BOX SET

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni

DVD Box set verzija: 5 DVD-a

Disk 1:
Mafija u svetu - Nastanak i istorija italijanske mafije
Disk 2:
Droga i trgovina - Severno američka mafija
Disk 3:
Mafija Orijenta - Južno američka mafija
Disk 4:
Nove mafije - Međunarodna borba protiv mafije
Disk 5:
Mafijaška strategija - Mafija juče danas… i sutra

Cena: 599.00 din

Manastiri Srbije
Manastiri Srbije

Detaljnije 

Režija:

Uloge:

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 114 min. Pojedinacno predstavljanje 12 najlepsih manastira Srbije:- DECANI- GRACANICA- PECKA PATRIASIJA- MILESEVA- STUDENICA- BOGORODICA LJEVISKA- KRALJEVA CRKVA U STUDENICI- RAVANICA- SOPOCANI- ARILJE- PETROVA CRKVA DJURDJEVI STUPOVI- MANASIJA

Cena: 149.00 din

Mea Maxima Culpa: Tišina u Božijoj kući
Mea Maxima Culpa: Tišina u Božijoj kući

Detaljnije 

(Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God)

Režija: Alex Gibney

Scenario: Alex Gabney

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 106 min.

Godina proizvodnje: 2012. / USA

Film istražuje tajne nezakonite aktivnosti oca Lorensa Marfija, harizmatičnog sveštenika iz Milvokija, koji je zlostavljao 200 gluve dece u školi koja je bila pod njegovom kontrolom. Film dokumentuje prvi javni protest usmeren protiv zloupotrebe od strane crkvenih zvaničnika u SAD. To je dovelo do suđenja koje je trajalo tri decenije, a završilo se tužbom protiv samog pape. Istrazi su pomogli i dokumenti iz tajne arhive u Vatikanu koji su prikazali da je i sam papa odgovoran, ali da je takođe i bespomoćan pred licem zla...

Cena: 399.00 din

Mi hranimo svet
Mi hranimo svet

Detaljnije 

(We feed the world)

Režija: Erwin Wagenhofer

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 96 min.

Zamislite kamione koji iz Beča na deponije odvoze brda, dan ili dva, starog hleba. Količine hleba koje pekari Beča bacaju svaki dan, dovoljne su za potrošnju manjeg grada, recimo Graca, drugog grada po veličini u Austriji. Ova scena iz filma na slikovit način predstavlja problem neuravnotežene proizvodnje i distribucije hrane na globalnom nivou.
Film prati industriju hrane, od poljoprivrednika do distributera, od Francuske do Brazila, prateći kako velike multinacionalne kompanije iz prehrambene industrije, praktično izbacuju iz posla lokalne farmere, ribare i stočare. Velike kompanije u trci za profitom narušavaju ekološki balans i rasipaju prirodne resurse.
Film je prikazan na festivalu u Torontu 2006. gde je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film, a na festivalu u Motovunu 2006, je osvojio nagrade Amnesty Inmternational i FIPRESCI.

Cena: 299.00 din

Mihael Haneke – zanimanje: režiser
Mihael Haneke – zanimanje: režiser

Detaljnije 

(Michael H - Profession: Director / Michael Haneke - Porträt eines Film – Handwerkers)

Režija: Yves Montmayeur

Uloge: Juliette Binoche, Béatrice Dalle, Michael Haneke, Isabelle Huppert

Trajanje: 92 min.

Žanr: Dokumentarni

Godina proizvodnje: 2013. / Austrija, Francuska

U poslednjih dvadeset pet godina, reditelj Mihael Haneke se ustoličio kao značajna figura u savremenoj kinematografiji, čiji je rigorozni pristup filmskom zanatu rezultirao izuzetnim umetničkim radovima. Ovaj dokumentarni film, sa osvrtom na celu njegovu karijeru, pruža neprocenjiv uvid u rediteljev kreativni proces...

Cena: 399.00 din
Naslov u pripremi

Misterije sveta 1 - U potrazi za izgubljenim kovcegom
Misterije sveta 1 - U potrazi za izgubljenim kovcegom

Detaljnije 

(In search of a lost arc)

Režija: Simon Cox

Uloge:

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 70 min. Potraga za izgubljenim Zavetnim kovcegom traje vec skoro 3000 godina.U svoj svojoj lepoti i slavi javlja se u Starom zavetu na gotovo dve stotine mesta.Za ovaj kovceg napravljen od drveta i zlata na kome se nalaze dva krilata cuvara veruje se da ima ogromnu pa cak i smrtonosnu moc. Svi koji su pogledali unutar kovcega su na licu mesta umrli.Sta se to onda cuvalo u ovom tako pomno cuvanom kovcegu?

Cena: 149.00 din

« Prethodna | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
           
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 din
> Naplatiti
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.