DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » DOKUMENTARNI FILMOVI

 Checkout

Crni Đorđe
Crni Đorđe

Detaljnije 

Tekst na srpskom čitali: Draga Jonaš, Petar Kralj

Tekst na engleskom čitali: Ana Sofrenović, John White

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 70 min.

U selu Viševcu u Šumadiji, sredinom 18. veka, rođen je Crni Đorđe, otac moderne Srbije. Pokretač srpske revolucije 1804. godine, ubijen je od srpske ruke 1817. godine samo nekoliko kilometara dalje, u selu koje se stvarno i tada i danas naziva Radovanje. Kosti Crnog Đorđa posle sahrane u tri različita groba, danas počivaju na vrhu Oplenca, iznad Topole, u mauzoleju dinastije Karađorđević...

Cena: 399.00 din

Duh Četrdesetpete
Duh Četrdesetpete

Detaljnije 

(The Spirit of ’45)

Režija: Ken Loach

Trajanje: 94 min.

Žanr: Dokumentarni

God. proizvodnje: 2013. / Velika Britanija

1945. godina je bila ključna godina u britanskoj istoriji. Jedinstvo koje je vodilo Britaniju kroz rat, zajedno sa gorkim uspomenama na međuratne godine, dovodi do vizije boljeg društva. Duh vremena je trebalo da bude čuvar britanskog naroda. Reditelj Ken Loach je koristio snimke britanskih regionalnih i nacionalnih arhiva...

Cena: 399.00 din
Naslov u pripremi

Era glupih
Era glupih

Detaljnije 

(The age of stupid)

Režija: Franny Armstrong

Žanr: Dokumentarni (hibrid dramatizacija/animacija)

Godina proizvodnje: 2009./Velika Britanija

Trajanje:91 min.

Starac koji živi u uništenom svetu 2055. (ulogu tumači poznati engleski glumac Pit Postlvajt), gleda arhivske snimke iz 2008. i pita se, "zašto nismo sprečili klimatske promene dok smo još mogli?"
Zahuktale klimatske promene razorile su planetu do 2055. Pit Postlvajt igra ulogu osnivača Globalnog Arhiva, depoa lociranog na sada otopljenom Arktiku, koji čuva sva svetska dostignuća u nadi da će planeta jednog dana biti ponovo podesna za život...

Cena: 299.00 din

FIDEL – THE UNTOLD STORY
FIDEL – THE UNTOLD STORY

Detaljnije 

(Fidel) – The untold story

Režija: Stella Bravo

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 90 min.

Film pokriva cetrdeset godina od kubanske revolucije i pruza jedinstvenu priliku da upoznamo zivot jednog od najuticajnijih i najkontroverznijih figura naseg vremena. Film ukljucuje ekskluzivne intervjue sa Fidelom Kastrom i neke do sada nevidjene dokumentarne materijale iz kubanskih arhiva.

Cena: 149.00 din

General Galoa - istina o srbiji i generalu Mladiću
General Galoa - istina o srbiji i generalu Mladiću

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 62 min.

Godina proizvodnje: 2011-kolor

Najveći francuski general Pjer Mari Galoa, heroj drugog svetskog rata, najpoverljiviji De Golov vojskovođa u ekskluzivnom intervjuu koji se prvi put pojavljuje pred gledaocima svedoči o misterioznom susretu sa generalom Mladićem kada je došao na Pale da pokuša da oslobodi dva francuska pilota 95... Šta su tada pričala dva generala? Kakve je sve tajne jedan general poverio drugom? O Mladiću, Karadžiću, Miloševiću, tajnim strategijama, Briselu, Rambujeu,...

Cena: 399.00 din

Gonzo
Gonzo

Detaljnije 

Režija: Alex Gibney

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 115 min.

Biografski dokumentarac posvećen ikoni američkog žurnalizma sedamdesetih, poznatog kao kreatora novinarskog stila nazvanog "Gonzo novinarstvo", prepoznatljivo po krajnje subjektivnom stilu izveštavanja u kome sam autor postaje centralna figura svog teksta.

Cena: 299.00 din

Ispovesti eko teroriste
Ispovesti eko teroriste

Detaljnije 

(Confessions of an Eco-Terrorist)

Režija: Peter Brown

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 86 min.

Viđen očima aktiviste Pitera Brauna, Ispovest eko-teroriste pruža gledaocu jasniju sliku života među samozvanim spasiocima životinja i morskim pobunjenicima koji su oblikovali zeleni pokret kakav mi danas znamo i volimo.

Cena: 399.00 din

Iwo Jima - DVD BOX SET
Iwo Jima - DVD BOX SET

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni

DVD Box set verzija: 5 DVD-a

Disk 1: Obala Ivo Džime
Disk 2: Krvavi Danak
Disk 3: Bombarder B-29
Disk 4: Okinava
Disk 5: Bitka za Japan

Cena: 599.00 din

Iwo Jima 1 Obala Ivo Džime
Iwo Jima 1 Obala Ivo Džime

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni film

Trajanje: 60 min.

Bitka za Ivo Džimu je jedna od najžešćih bitaka koju su američki marinci ikad vojevali. Iako relativno malo ostrvo ( 12 kvadratnih kilometara) bilo je važno strateško mesto za kontrolu morskih puteva Tihog okeana kao i prilika da se avijacijom prenese borba na japansko tlo. Hrabrost i srčanost američkih vojnika nikada se ne sme zaboraviti. Na početku je akcija izgladala laka. Osvajanje ostrva za 3 do 4 dana ali neprijatelj je bio spreman. Borbe su potrajale čitavih mesec dana mnogo života je izgubljeno pri osvajanju tog malog ostrva. Podatak da je u celom Drugom Svetskom ratu od 81 dodeljene medalje za hrabrost samo u ovoj bici zasluženo čak 27 govori sam za sebe.

Cena: 149.00 din

Iwo Jima 2 Krvavi Danak
Iwo Jima 2 Krvavi Danak

Detaljnije 

Žanr: Dokumentarni film

Trajanje: 60 min.

Do 1945. godine američke jedinice oslobodile su većinu teritorija okupiranih od strane Japanaca. Ali kako to da je uopšte došlo do takvog okršaja dveju sila oko tog malog od boga zaboravljenog parčeta zemlje? Put do Ivo Džime predstavlja događaje koji su vodili do ovog sukoba. Pridružimo se pešadiji pilotima i mornarima u najslavnijim trenutcima Drugog svetskog rata. Budite oči i uši hrabrih vojnih snimatelja kao i veterana koji su nekad bili vinovnici tih istih događaja i koji ih prepričavaju sa svoje tačke gledišta. Saznaćete zašto postoji izreka „na Ivo Džimi izuzetna hrabrost ?? zajednička vrlina“.

Cena: 149.00 din

« Prethodna | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
           
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 din
> Naplatiti
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.