DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » STRANI FILMOVI

 Checkout

Elenina sudbina 3 – Lena
Elenina sudbina 3 – Lena

Detaljnije 

(Elenas Destiny 3)

Režija: Nina Companez

Uloge: Anouk Grinberg Natacha Régnier Anne Brochet Valentine Varela Bruno Todeschini Sava Lolov Grégory Fitoussi Mathias Mlekuz Alain Sachs Arnaud Giovaninetti Nicolas Sotnikoff Serge Kribus Jean-Claude

Žanr: autobiografska drama

Trajanje: 101 min.

Autobiografska trilogija epskih razmera u kojoj spisateljka Nina Companez, rođena 1937. u Francuskoj, prati dramatičnu odiseju svoje porodice kroz tri generacije.

Hotel je pred zatvaranjem, Miša koji je radio kao inžinjer, gubi posao. Prateći svoju strast ka filmovima, on piše scenarije i nudi ih pod izmišljenim imenom. Kao Natalijin muž i otac male Ane, on je sada glava porodice. Ali kada ga otkriju, prinuđen je da beži i on se upućuje u Pariz. Tamo sklapa povoljan ugovor i dovodi Nataliju, Tatijanu i Leonida u Pariz. Radost i zadovoljstvo su ponovo u kući, Miša je veoma traženi scenarista u filmskoj industriji, a Natalija rađa svoju drugu ćerku, Lenu, koja će i biti narator cele priče. Ali ipak, sreća je opet kratkog veka, Leonid umire a Tatiana i njena ćerka su ophrvane bolom i tugom. I samo četiri godine posle dolaska u Pariz, istorija se za njih ponavlja, Nemci su ponovo u Parizu.

Cena: 149.00 din

Galileo (biografski)
Galileo (biografski)

Detaljnije 

(Witness Genius)

Režija: David Devine

Uloge: Michael Moriarty Kenny Vadas Louis Del Grande Tony Nardi Damir Andrei

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min. Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Galileo Galilej (Galileo Galilei 1564 - 1642) italijanski astronom fizičar matematičar i filozof prirode čija su istraživanja postavila temelje modernoj mehanici i fizici. Od Galilejevih naučnih otkrića valjalo bi spomenuti sledeća: izohronizam klatna hidrostatičku vagu principe dinamike proporcionalni kompas i termometar. Iako nije bio pronalazač teleskopa mnogo je doprineo njegovom usavršavanju i zato je bio u stanju da opiše planine na Mesecu Mlečni put kao ogromnu konstelaciju zvezda Jupiterove satelite Venerine mene i takozvane Sunčeve pege.

Cena: 149.00 din

Goja
Goja

Detaljnije 

(Witness Genius – Goya): Awakened in a dream

Režija: Richard Mozer

Uloge: Cedric Smith Stephen Fisher David Reale

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)Francisco José de Goya y Lucientes (Fuendetodos Spanija 30. marta 1746. - Bordeaux Francuska 16. aprila 1828.) spanski slikar i graficar. Bio je najvazniji evropski umetnik svog doba koji je izvrsio ogroman uticaj u evoluciji slikarstva. Njegovi zadnji radovi se smatraju pretecom impresionizma. Ziveo je ponekad tesko obuzdavajuci svoju narav i svoje stavove i umro u burnom razdoblju istorije kada se stvarao novi svetski poredak u cijim pribliznim okvirima zivimo i danas.

Cena: 149.00 din

Gori moja gospođice
Gori moja gospođice

Detaljnije 

(HORÍ MÁ PANENKO!)

Režija: Miloš Forman

Uloge: Jan Vostrčil Josef Šebánek Josef Valnoha František Debelka Jan Stöckl

Žanr: Drama

Trajanje: 71 min.

Vatrogasna stanica u malom gradu pravi veliku zabavu povodom 86. rođendana svog bivšeg šefa. Ceo grad je pozvan ali stvari ne teku planiranim tokom. Neko krade lutrijske nagrade i kandidatkinje za najlepšu devojku nisu ni voljne ni preterano lepe! Jedan od najznačajnijih predstavnika češkog “novog talasa” Formanova anarhična i raspojasana crna komedija je opora i razarajuća parabola staljinističkog autoritarizma. Inventivna priča prati rituale koji se odvijaju u pozadini proslave u malom gradu i bizarnog izbora za lokalnu lepoticu. Poslednji Formanov češki film.

Cena: 799.00 din

Gospodin Barington
Gospodin Barington

Detaljnije 

(Mr. Barrington)

Režija: Dana Packard

Uloge: Jennifer Nichole Porter Erich Schweig Brian McCardie Jonnelle Allen

Žanr: Triler

Trajanje: 100 min. Lajla agorofobicna pesnikinja zivi u usamljenoj viktorijanskoj kuci. Njen muz Samjuel daje sve od sebe kako bi je podrzao ali nije svestan demona koji proganjaju njegovu zenu. Jednog jutra Lajla na obicno pustom putu ugleda coveka koji joj se ucini neobicno poznat. Sarmantni ali pritajeno opasni lik gospodina Baringtona vraca se svakog dana postepeno preuzimajuci kontrolu nad Lajlom svojim uznemirujucim posetama. Pod Baringtonovim suptilnim uticajem Lajla postepeno gubi razum. Kako postaje sve slabija Baringtonov uticaj jaca i prerasta u manijakalnu opsesiju koja otudjuje Lajlu od Samjuela i vodi je ka zastraSujucem obracunu sa njenim najtamnijim strahovima.

Cena: 149.00 din

Gozba kod Hongmena
Gozba kod Hongmena

Detaljnije 

(The Story of Han Dynasty III - Banquet at Hongman)

Ražija:

Uloge:

Žanr: Istorijska drama

Trajanje: 90 min.

Bangove snage su napale i okupirale Ksiangjang prestonicu dinastije Kin. Bangova zena i on su bili veoma ambiciozni u zelji da zavladaju celom zmljom. Saznavsi za to Ksiang je smesta krenuo u Ksiangjang gde je ispred kapije Hangu postavio veliki broj svojih vojnika. Ubio je 200.000 vojnika Kina i prozvao se ksi-cuom. Njegov savetnik Fan Zeng mu je predlozio da pozove Banga na gozbu u Hongmen kako bi ga ubili. Bang je pak prihvatio preporuku savetnika Zang Lianga da napusti Ksiangjang i da nista ne odnese sa sobom. Znajucu da je izuzetno opasno da ode na gozbu Bang se prisilio da da sebi sansu za zivot. Zahvaljujuci svojoj recitosti i mudrosti a takodje i uz pomoc svog prijatelja Ksiang Boa Bang je uspeo da izbegne smaknuce.

Cena: 149.00 din

Granica
Granica

Detaljnije 

(The Limit)

Režija: Lewin Webb

Uloge: Lauren Bacall Claire Forlani Henry Czerny Pete Postlewhite

Žanr: Triler

Trajanje: 93 min. Mej Markam je starija gospodja koja zivi sama i bori se da sacuva svoju nezavisnost. Kada njenog ekscentricnog komSiju Denija pronadju mrtvog sa metkom u glavi njena predvidljiva svakodnevica je uzdrmana. Ubistvo prouzrokuje posetu Monike policajke i prema njenim recima Denijeve prijateljice. Ali njene namere su sve pre nego zakonite. I dok Monika umiruje Mej laznim pricama o prijateljstvu njene namere polako izlaze na videlo.

Cena: 149.00 din

Hannah Arendt
Hannah Arendt

Detaljnije 

Režija: Margarethe von Trotta

Uloge: Barbara Sukowa, Axel Milberg, Janet McTeer, Julia Jentsch, Ulrich Noethen, Michael Degen

Žanr: Drama

Trajanje: 110 min.

Godina proizvodnje: 2012. / Nemačka

Hana Arent je portret genija koja je šokirala svet svojim otkrićem “banalnosti zla”. Nakon što je prisustvovala suđenju Nacisti Adolfu Aihmanu u Jerusalimu, Hana se usuđuje da piše o holokaustu na način na koji niko do tada nije pisao o tome...

Cena: 399.00 din
Naslov u pripremi

Harisonovo cveće
Harisonovo cveće

Detaljnije 

(Harrison’s Flowers)

Režija: Elie Chouraqui

Uloge: Andie MacDowell, Elias Koteas, Brendan Gleeson, Adrien Brody, David Strathairn

Žanr: Drama

Trajanje: 130 min.

Harison je poznati fotoreporter, nagrađen Pulicerovom nagradom, ali želi da promeni posao jer ne može dovoljno da se posveti svojoj porodici. Ipak, prihvata poslednji zadatak i odlazi u ratom zahvaćenu Jugoslaviju da snimi ratište u srcu Evrope.
Ubrzo, nejgova žena (Andie MacDowell) dobija vest da je on poginuo. Ne verujući da je njen muž i otac dvoje dece mrtav, kreće sama u nesigurno područje...

Cena: 299.00 din

Hendl
Hendl

Detaljnije 

(Witness Genius – Handel's last chance)

Režija: Milan Cheylov

Uloge: Leon Pownall Tod Fennell Gerard Parkes Seana Mckenna

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Georg Fridrih Hendl (nem. Georg Friedrich Händel engl. George Frideric Handel, 23. februar 1685 - 14. april 1759) je bio nemacki kasnije britanski barokni kompozitor poznat po koncerti grosima operama i oratorijumima. Rodjen je u Nemackoj u gradu Hale a ziveo i radio u Hamburgu Italiji Hanoveru a od 1712. stalno se nastanjuje u Londonu. Njegovo najcuvenije delo je Mesija oratorijum na reci Biblije. Uticao je na mnoge sledbenike u periodu prelaza iz baroka u klasicizam medju kojima su Jozef Hajdn Mocart i Betoven.

Cena: 149.00 din

« Prethodna | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10... | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
           
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 din
> Naplatiti
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.