DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » DOKUMENTARNI FILMOVI

 Checkout
Ambasador
Ambasador

(Ambassadøren / Ambassador)

Režija: Mads Brügger

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 93 min.

Godina proizvodnje: 2011. / Danska

Šta se dešava kada belac iz Evrope kupi diplomatski status i preko noći postane afrički diplomata u jednoj od nazadnijih afričkih država?
Zagonetni, čudni i dekadentni belac sa diplomatskim pasošem stiže u Centralnu Afričku Republiku kako bi vodio diplomatsku misiju za Liberiju. Službeno, on je tu kao dobronamerni biznismen koji otvara fabriku šibica, zapošljava lokalne ljude i uči ih kako da naprave ta jednostavna drvca pomoću kojih nastaje vatra. Neslužbeno, on je tu kako bi se dočepao dijamanata. Naoružan jedino diplomatskim statusom i “omotnicama sreće” ovaj diplomata se penje na društvenoj lestvici ove nesrećne i raspadajuće afričke države.
Ambasador je vanžanrovska tragikomedija o bizarnom i skrivenom svetu afričke diplomatije, gde džin-tonik teče u potocima, a preprodavci dijamanata i korumpirani političari uživaju apsolutnu slobodu. Otkriva nam kako elita arhetipski korumpirane i razrušene afričke države zaista funkcioniše. Ovaj film se na nov način odnosi sa rasnim tenzijama i dovešće do drugačijeg prikazivanja i shvatanja Afrike ubuduće, u filmovima i dokumentarcima. Ukratko, ovo je Afrika kakvu zaista nikada niste videli.
Festivali: Sundance film festival 2012. / IDFA 2011., Amsterdam

 

Pošalji e-mail prijatelju

Cena: 399.00 din
Naslov u pripremi

 
« Prethodna | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 din
> Naplatiti
 
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.