DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » DOKUMENTARNI FILMOVI

 Checkout
Čovek na žici
Čovek na žici

(Man on Wire)

Režija: James Marsh

Žanr: Dokumentarni

Trajanje:91 min.

7. avgusta 1974. godine, mladi Francuz po imenu Filip Peti, zakoračio je na ilegalno razapetu sajlu između dve njujorške kule bliznakinje, u to doba, najviše zgrade na svetu. Posle skoro sata provedenog u plesu na žici, on je bio uhapšen i odveden na psihijatrijski pregled.
Posle šest i po godina sanjanja o ovom poduhvatu, Filip je proveo osam meseci u planiranju ovog poduhvata. Uz pomoć tima prijatelja i saučesnika, Filip je bio suočen sa mnogobrojnim izazovima, morao je da pronađe način da zaobiđe obezbeđenje u neboderima, da prošvercuje teške čelične sajle i opremu u zgrade, da razapne sajle između krovova zgrada, da ih ankeriše i pričvrsti dovoljno da mogu da izdrže vetrove i njihanje zgrada. Postavljanje je obavljeno noću u apsolutnoj tajnosti. U 7:15 tog jutra, Filip je zakoračio na sajlu na visini od preko 400 metara iznad pločnika Menhetna. Ovaj film reditelja Džejmsa Marša osvetljava ovu neverovatnu avanturu kroz svedočenja samog Filipa i njegovih saučesnika, koji su mu pomogli da ostvari ovaj neverovatni spektakl koji je ostao poznat kao artistički zločin veka.
Film je dobitnik Oskara za najbolji dugometražni dokumentarni film 2009. godine, kao i preko 20 nagrada na prestižnim svetskim festivalima.

 

Pošalji e-mail prijatelju

Cena: 299.00 din

 
« Prethodna | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 din
> Naplatiti

Preporučujemo.

Čovek koji je pobedio Amazon

Cena: 299.00 din

Zaliv

Cena: 299.00 din

 
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.