DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » DOKUMENTARNI FILMOVI

 Checkout
Vijetnam - Rat u džungli - DVD BOX SET
Vijetnam - Rat u džungli - DVD BOX SET

Žanr: Dokumentarni

DVD Box set verzija: 5 DVD-a ukupnog trajanja 325 min.

Vijetnam-Rat u džungli 1

Trajanje: 65 min.

Na ovom DVD-u prikazan je sam početak konflikta u Jugoistočnoj Aziji način Francuske vladavine u Vijetnamu koji je prouzrokovao otpor prema kolonizatoru i stvaranje gerile. Porazom Francuza na svetlost dana izlazi treća strana umešana u ratom zahvaćeni region. 1964. godine SAD zvanično šalje prve jedinice vojske u Vijetnam. I rat je počeo ...

Vijetnam-Rat u džungli 2

Trajanje: 65 min.

U drugom delu ove kolekcije saznajte šta se dešavalo u Vijetnamu u periodu od 1966. do 1968.godine. Pridružite se posadama izviđačkih letelica u misijama snimanja terena severnog Vijetnama mapiranju meta i postavljanju protiv avionske odbrane od lovaca MIG. Iz vazduha se spustite na neprijateljsko tlo i postanite oči i uši američke kopnene vojske. U ovom delu videćete kako su se prikupljale obaveštajne informacije presudne u ratu.

Vijetnam-Rat u džungli 3

Trajanje: 65 min.

U trećem delu serijala videćete životnu priču američkog pilota Jamesa B. Stockgala koga su vietkongovci oborili i uhapsili na samom početku rata.U zatočeništvu je preživeo osam godina psihičkog i fizičkog mučenja. Njegova žena Sybil je u SAD osnovala udruženje žena vojnih zarobljenika koje je dosta pomoglo poboljšanju statusa vojnih zarobljenika. Videćete takođe i probleme i aktivnosti medicinskog vojnog osoblja u Vijetnamu koje je zbrinjavalo povređene pilote.

Vijetnam-Rat u džungli 4

Trajanje: 65 min.

U četvrtom delu serijala o Vijetnamu saznaćete za događaje pre i za vreme čuvene bitke na planini Ap Bia - Hamburger Hill. Način ratovanja koji su jedinice američke vojske primenile u ovoj borbi digao je veliku prašinu u svetu i u SAD. Mesec dana kasnije predsednik Nikson je naredio početak povlačenje jedinica iz Vijetnama koji se završio potpunim povlačenje 1973. godine.

Vijetnam-Rat u džungli 5

Trajanje: 65 min.

Kako su Amerikanci uspevali da dopreme do bojišta ogromne količine materijala i municije? Kako su civili živeli u vreme sukoba i kakav su odnos imali sa Amerikancima ? To je sadržaj poslednjeg dela serijala o Vijetnamu.

 

Pošalji e-mail prijatelju

Cena: 599.00 din

 
« Prethodna | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 din
> Naplatiti

Preporučujemo.

Iwo Jima - DVD BOX SET

Cena: 599.00 din

Vijetnam-Rat u džungli 1

Cena: 149.00 din

 
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.