DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » STRANI FILMOVI

 Checkout
Elenina sudbina - DVD BOX SET
Elenina sudbina - DVD BOX SET

(Elenas Destiny)

Režija: Nina Companez

Uloge: Anouk Grinberg Natacha Régnier Anne Brochet Valentine Varela Bruno Todeschini Sava Lolov Grégory Fitoussi Mathias Mlekuz Alain Sachs Arnaud Giovaninetti Nicolas Sotnikoff Serge Kribus Jean-Claude

Žanr: autobiografska drama

DVD Box set verzija: 3 DVD-a

Autobiografska trilogija epskih razmera u kojoj spisateljka Nina Companez, rođena 1937. u Francuskoj, prati dramatičnu odiseju svoje porodice kroz tri generacije.

Disk 1: Tatjana

Trajanje: 101 min.

Razmeđa vekova, 1900. godina u Rusiji. Grigorij Schneider je vlasnik čuvene modne kuće. Ali pod vladom Cara Nikolaja II, ruski Jevreji su izloženi pritisku i restriktivnim zakonima. Da bi ostali u Moskvi, porodica mora da primi pravoslavnu veru. Romantična i sanjalica, Fania pokušava da izbegne pažnji anti-semitski raspoloženog kozaka Vasileva. Nasuprot njoj, Tatiana je intelektualni tip, čija jedina pasija su pravda i razvoj zemlje. 1905. godine revolucija donosi nasilje i haos. Fania beži sa Vasolevim za koga se udala. Tatiana se verila sa Leonidom Sternom, bogatim Jevrejskim industrijalcem. Ali Prvi Svetski Rat i boljševička revolucija donose još veći haois i bezakonje. Tatiana i Leonid beže u Nemačku sa njihove dve ćerke, Sofijom i Natalijom.

Disk 2: Natalija

Trajanje: 101 min.

Kao i mnogi drugi ruski izbeglice, i Sternovi se naseljavaju u Berlinu. Tatiana i Leonid se ponovo sreću sa starim prijateljima i nastavljaju sa luksuznim životom. Ali euforia je kratkog veka. Upropašćen od strane ruskih prevaranata, Leonid odlučuje da kupi malu mesarsku radnju u predgrađu. I pored svakodnevnih nedaća, život teče srećno. Ali iznenada, Tatiana i Leonid odlučuju da njihovu mesaru pretvore u mali hotel. Sofija i Natalija su izrasle u divne devojke i pokušavaju da žive sopstvenim životom. Izuzetno romantična, Sofija uživa u svakom trenutku života, muškarci su oduševljeni njenom žeđi za životom. Natalija je sabrana i vredna, priznaje samo jednu ljubav u životu. Slom berze 1929. godine se odražava i na rad hotela koji je u opasnosti. Ali život teče dalje, Sofija se udaje iz ljubavi, a Natalija iz interesa. Ali Natalija ne može da izdrži u zajednici sa čovekom koga mrzi, usred noći beži i vraća se roditeljima. Kasnije sreće Mišu u koga se zaljubljuje. U međuvremenu, anti-semitski incidenti se množe u Berlinu, koji doživljava uspon nacizma i dolazak Hitlera na vlast.

Disk 3: Lena

Trajanje: 101 min.

Hotel je pred zatvaranjem, Miša koji je radio kao inžinjer, gubi posao. Prateći svoju strast ka filmovima, on piše scenarije i nudi ih pod izmišljenim imenom. Kao Natalijin muž i otac male Ane, on je sada glava porodice. Ali kada ga otkriju, prinuđen je da beži i on se upućuje u Pariz. Tamo sklapa povoljan ugovor i dovodi Nataliju, Tatijanu i Leonida u Pariz. Radost i zadovoljstvo su ponovo u kući, Miša je veoma traženi scenarista u filmskoj industriji, a Natalija rađa svoju drugu ćerku, Lenu, koja će i biti narator cele priče. Ali ipak, sreća je opet kratkog veka, Leonid umire a Tatiana i njena ćerka su ophrvane bolom i tugom. I samo četiri godine posle dolaska u Pariz, istorija se za njih ponavlja, Nemci su ponovo u Parizu.

 

Pošalji e-mail prijatelju

Cena: 399.00 din

 
« Prethodna | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 din
> Naplatiti

Preporučujemo.

Elenina sudbina 1 – Tatjana

Cena: 149.00 din

Priča o Leni Bejker

Cena: 299.00 din

 
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.