Home F.A.Q.
F.A.Q.

Da li je moguće naručiti filmove iz inostranstva?

Koje su prednosti online prodavnice?

Kakva je procedura naručivanja filmova?

U kom roku možemo očekivati isporuku?

Na koji način će nam narudžbina biti isporučena?

Kako se možemo obavestiti o statusu naše narudžbine?

Kakav je postupak u slučaju reklamacija?

Da li mogu naručiti filmove kaji će kao poklon biti isporučeni trećem licu bez naplate?

Da li je moguće otkazati ili promeniti narudžbinu?

Šta se dešava u slučaju da iz bilo kojih razloga ne preuzmem naručenu pošiljku?

Kako koristiti opciju TV licence?

Da li garantovana privatnost podataka?

 

Da li je moguće naručiti filmove iz inostranstva?

Poseban deo Delta Video DVD prodavnice "Svet" namenjen je kupcima van teritorije Republike Srbije. Plačanje se obavlja isljučivo preko PayPal servisa a transport pošiljke preko redovne pošte (cenovnik transporta možete videti ovde http://www.posta.rs/dokumenta/cenovnici/Cenovnik-za-Postexport.pdf).

 

Koje su prednosti online prodavnice?

Online kupovina naših filmova je pre svega omogućena zbog teže dostupnosti Van većih gradova, kao i zbog nepotpune ponude, čak i u većim i dobro snabdevenim objektima. To je način da nabavite sve ono što ste propustili, a periodično će samo korisnicima naše online prodavnice biti ponuđene posebne akcije u kojima će biti stimulisani dodatnim popustima. Moguće je takođe za neke najavljene naslove izvršiti narudžbinu unapred, tako da će Vam naručeni film biti isporučen onog dana kada se pusti u promet.

 

Kakva je procedura naručivanja filmova?

Korišćenjem sistema korpe i kompletiranjem Vaše narudžbine, uz popunjavanje svih obaveznih polja, Vaša narudžbina se uzima u postupak istog dana, ako stigne do 12:00 sati, ili sledećeg dana za porudžbine pristigle posle 12:00 sati. Za one koji prvi put poručuju preko online prodavnice, moguća je telefonska provera verodostojnosti narudžbine, kao i provera saglasnosti roditelja u slučaju kada je narudžbinu sačinilo maloletno lice.

 

U kom roku možemo očekivati isporuku?

Sve narudžbine se isporučuju u roku od 48 sati od trenutka prijema. U slučaju da neki od traženih filmova trenutno nismo u mogućnosti da isporučimo, isporučićemo odmah deo narudžbine koji je na raspolaganju, osim ukoliko ste se u procesu kompletiranja Vaše narudžbine odlučili da sačekate kompletiranje. U slučaju trajne ili duže nemogućnosti da neki od naručenih filmova isporučimo, bićete o tome obavešteni.

 

Na koji način će nam narudžbina biti isporučena?

Narudžbine se isporučuju isključivo ekspres poštom, uz plaćanje pouzećem. Ovaj sistem isporuke, mada neznatno skuplji od obične pošte, obezbeđuje sigurnost i brzu dostavu na celoj teritoriji Srbije (najčešće sledećeg dana po otpremi). Na web sajtu Pošta Srbije (link ispod), možete unošenjem detalja Vaše narudžbine u kalkulator, unapred dobiti procenu troškova poštarine.

http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/kalkulator-postarine.asp
 

Kako se možemo obavestiti o statusu naše narudžbine?

Neposredno posle otpreme Vaše narudžbine, informacija sa brojem PE pošiljke će Vam biti poslata elektronskom poštom ili SMS porukom. Status pošiljke možete proveriti korišćenjem usluge Pošta Srbije »Praćenje statusa pošiljaka«. U slučaju bilo kakvih problema sa isporukom ili neplaniranih kašnjenja, možete se telefonom ili elektronskom poštom obratiti našem operatoru za asistenciju, uz navođenje svih relevantnih podataka vezanih za konkretnu narudžbinu.

http://www.trackandtrace.ptt.rs/default.htm
 

Kakav je postupak u slučaju reklamacija?

I pored toga što činimo sve da do reklamacija ne dođe, u slučaju neispravnosti diska, u najkraćem roku ćemo Vam o našem trošku izvršiti zamenu. Napominjemo da zbog komplikovanog sistema zamene koji iziskuje i dodatne troškove, posebnu pažnju poklanjamo pregledu ispravnosti diskova. Svi otpremljeni diskovi u trenutku pakovanja se pregledaju na fizička oštećenja, ali ostaje teoretska mogućnost nekompatibilnosti. Naš savet je da pre reklamacije, ipak pokušate proveru u alternativnom DVD plejeru.

U slučaju da pouzdano ustanovite da kod kupljenog diska postoji nepremostivi tehnički problem koji ne možete da prevaziđete, molimo Vas da izvršite reklamaciju slanjem e-mail poruke sa navođenje razloga za reklamaciju. Naš operater će Vam se javiti, ili telefonski, ili povratnom e-mail porukom sa uputstvom na koji način ćemo Vam izvršiti zamenu diska, ili refundaciju, u slučaju da je cela serija takva da u Vašem slučaju zamena ne bi rešila problem.

 

Da li mogu naručiti filmove kaji će kao poklon biti isporučeni trećem licu bez naplate?

Ova opcija je moguća, ali podrazumeva da naručeni filmovi budu plaćeni pre isporuke. U tom slučaju koristite opciju različite adrese naručioca i primaoca i elektronskom poštom dobijate pro-fajturu koju plaćate u bilo kojoj pošti ili banci. Po prijemu Vaše uplate, naručena pošiljka se isporučuje primaocu bez naplate bilo kakvih dodatnih troškova.

 

Da li je moguće otkazati ili promeniti narudžbinu?

Samo u slučaju da narudžbina još uvek nije otpremljena, na Vaš telefonski poziv ili e-mail poruku, naš operater će izvršiti izmenu ili otkazivanje Vaše narudžbine.

 

Šta se dešava u slučaju da iz bilo kojih razloga ne preuzmem naručenu pošiljku?

Ukoliko se radi o opravdanom razlogu i sprečenosti da preuzmete naručenu pošiljku i ukoliko pokažete spremnost da kod sledeće narudžbine nadoknadite troškove predhodne, takav izuzetni slučaj neće imati nikakvih posledica. U protivnom, Vaše ime će biti skinuto sa spiska članova kluba i nećete biti u mogućnosti da dalje koristite usluge online prodavnice na Vaše ime.

 

Kako koristiti opciju TV licence?

Ovaj segment web sajta je namenjen isključivo profesionalcima. Za sve naše saradnike koji imaju potrebu da češće proveravaju promene i statuse filmova i ostalih programa u našem TV katalogu, omogućen je pristup i download kataloga. Potrebno je da e-mail porukom pošaljete zahtev za izdavanje korisničke šifre koja će vam biti dodeljena i omogućiće Vam dalji neograničen pristup ovom delu sajta.

 

Da li garantovana privatnost podataka?

Svim korisnicima online prodavnice, DELTA garantuje da će njihovi podaci biti tretirani kao tajni i neće biti stavljeni na raspolaganje trećim licima.Baner