Home
DVD Boutique

U okviru ove specijalizovane edicije, biće izdavani filmovi namenjeni ljubiteljima nezavisnog art filma, filmovi proizvedeni u zemljama van engleskog govornog područja, kao i filmovi trajne vrednosti sa značajnim festivalskim nagradama i priznanjima kritike.

S obzirom da se u tržišnom smislu, ova grupa filmova i autora smatra nekomercijalnim, tiraži ove edicije će biti mali a cena viša od onih na koje je naša publika u poslednje vreme naviknuta. Ovo je najvažniji razlog zbog koga filmovi iz ove edicije neće biti lako dostupni i uglavnom će moći da se kupe u malom broju specijalizovanih prodavnica. Svi ljubitelji dobrog filma trajne vrednosti će moći na stranicama našeg sajta da saznaju sve informacije vezane za ovu ediciju, kao i da naruče filmove u slučaju da imaju problem da ih pronađu u prodavnicama.Do kraja ove godine, očekuju Vas mnogobrojna iznenađenja u DVD butiku, između ostalog filmovi majstora klasičnog češkog filma, Formana, Mencla, Pasera, zatim filmovi novog talasa azijskih režisera poput Kim Ki Duka i Džoni Toa, zatim filmovi starih majstora kao što su Džon Hjuston, David Linč, Džon Karpenter, Nil Džordan, Džozef Louzi, Ken Rasel, Federiko Felini, i mnogi drugi.

Reč urednika

U „mračna“ vremena komunizma, takozvani, ne bez znatne doze cinizma nazvani, „kulturni dušebrižnici“, odredjivali su smernice razvoja kulture, to jest šta je to što treba da gledamo, šta da slušamo i šta da čitamo. A onda je pao komunizam, a sa njim su nestali i „kulturni dušebrižnici“. Mogli smo da počnemo da gledamo, slušamo i čitamo šta hoćemo. I odjednom nađosmo se u problemu. Nismo imali odakle da počnemo jer je, nažalost, nestala i kultura, o njoj više nije imao ko da se brine. „Slobodno“ tržište kulture preplavilo je smeće svakakve vrste. Kapitalne izdavačke zahvate i monumentalne kulturne poduhvate neprimetno ali bespovratno smenili su jevtini sadržaji u još jevtinijim pakovanjima. I kad sadržaji i nisu bili baš tako jevtini, pakovanje je podrazumevalo da služe jednokratnoj upotrebi.
Ideja za pokretanje DVD Boutique-a, čiji su prvi primerci pred Vama, nastala je iz verovanja da je film ipak pre svega umetnost, i kao takav neprolazna vrednost koja nije samo za jednokratnu upotrebu. Koja zahteva negu, zaštitu i adekvatan tretman. Epidemija „žutice“, posle štampe i elektronskih medija, zahvatila je i film, pa su naši kiosci i one malobrojne specijalizovane prodavnice postali zatrpani „žutim“ video izdanjima koji su iskrenom poštovaocu filma za male pare nudile još manje toga. DVD Boutique ima zadatak da to iz korena promeni.
Nijedna zajednica, makoliko mala ili velika bila, ne može ići napred ukoliko sebi ne postavi norme kojima teži. Dostizanje, usvajanje i poštovanje normi i standarda osnovni je znak prepoznavanja civilizacije. Bili bismo sretni kada bi ova edicija pomogla da neke od tih normi i naša zajednica dostigne.


Gori moja gospođice - Miloš Forman
Ljubavi jedne plavuše - Miloš Forman
Strogo kontrolisani vozovi - Jirí Menzel
Sećanje na ubistvo - Bong Joon-Ho
Udarna vest - Bong Joon-Ho
Kansas city - Robert Altman
Mona Liza - Neil Jordan
Pomahnitali voz - Andrei Konchalovsky
Romantična engleskinja - Joseph Losey
Broj trinaest - Gela Babluani
Pod Vulkanom - John Huston
Kazanova - Federico Fellini
Henri portret serijskog ubice - John Hugh Mcnaughton
Rašomon - Akira Kurosawa
Tomi - Ken Russell
Tamna zvezda - John Carpenter
Biseri na dnu - Vera Chytilová
Intimno osvetljenje - Ivan Passer
Proba orkestra - Federico Fellini
Stop Making Sense - Jonathan Demme
39 stepenika - Alfred Hitchcock
Ajami - Scandar Copti, Yaron Shani
Pljačkaš - Benjamin Heisenberg
Kako se završilo leto - Aleksei Popogrebsky
Mamut - Gustave de Kervern, Benoit Delepine
Ništa lično - Urszula Antoniak
Ja, takođe - Antonio Naharro, Alvaro Pastor

 

Gori moja gospođice

horí má panenko
Gori moja gospodjice

Vatrogasna stanica u malom gradu pravi veliku zabavu povodom 86. rođendana svog bivšeg šefa. Ceo grad je pozvan ali stvari ne teku planiranim tokom. Neko krade lutrijske nagrade i kandidatkinje za najlepšu devojku nisu ni voljne ni preterano lepe! Jedan od najznačajnijih predstavnika češkog “novog talasa” Formanova anarhična i raspojasana crna komedija je opora i razarajuća parabola staljinističkog autoritarizma. Inventivna priča prati rituale koji se odvijaju u pozadini proslave u malom gradu i bizarnog izbora za lokalnu lepoticu. Poslednji Formanov češki film.

DVD prodavnica...

Režija: Miloš Forman
Uloge: Jan Vostrčil, Josef Šebánek, Josef Valnoha František
Žanr: Drama
Trajanje: 71 min.

Vrh strane

Ljubavi jedne plavuše

lásky jedné plavovlásky
Ljubavi jedne plavuse

Andula živi u internatu malog grada u srednjoj češkoj gde na svakog muškarca ima deset žena. A većina muškaraca je ionako oženjena. Andula kao i njene drugarice želi samo malo ljubavi. Mlada je i neiskusna olako veruje obećanjima i lažima. Tako i provede noć sa mladim pijanistom orkestra iz Praga. Ubedjena da je on taj pravi kreće za svojom ljubavi do Praga gde se upozna sa mladićevim roditeljima i shvati da je stvarnost drugačija...

DVD prodavnica...

Režija: Miloš Forman
Uloge: Hana Brejchová, Vladimír Pucholt, Vladimír Menšík, Ivan Kheil, Jirí Hrubý, Milada Ježková
Žanr: Drama
Trajanje: 88 min.

Vrh strane

Strogo kontrolisani vozovi

ostre sledovane vlaky
Strogo kontrolisani vozovi

Crnohumorna drama o mladiću zaposlenom na malenoj železničkoj stanici za vreme II svetskog rata. Miloš Hrma šegrt skretničara na seoskoj stanici u okupiranoj čehoslovačkoj pokušava da se oslobodi svoje nevinosti. Nesvestan rata i otpora koji ga okružuje on ide putem seksualnog buđenja i sopstvenog otkrivanja srećući se sa svetom frustracije erotike i avanture u uspavanom železničkom depou. Uskoro Miloš biva upleten u zaveru čiji je cilj da digne u vazduh nemački voz koji prevozi municiju ali kada plan propadne on je primoran da pokaže svu svoju hrabrost.

DVD prodavnica...

Režija: Jirí Menzel
Uloge: Václav Neckár, Jitka Bendová, Vladimír Valenta, Libuše Havelková
Žanr: Drama
Trajanje: 93 min.

Vrh strane

Sećanje na ubistvo

memories of murder
Sećanje na ubistvo

1986. godina. Južna Koreja. Zemlja je jo{ uvek pod kontrolom vojnog režima. Dva seoska policajca i jedan detektiv specijalac poslat iz grada kao ispomoc istražuju seriju brutalnih seksualno motivisanih ubistava.Njihov grubi metod rada granici se sa ocajem i postaje sve nekontrolisaniji sa svakim novim ubistvom.Tokom narednih nekoliko godina i nakon nekoliko pogrešno optuženih sve što policija uspeva da zaključi je to da se ubistva dešavaju samo kada pada kiša i kada žrtva nosi na sebi nešto što je crvene boje. I naravno ubica je uvek za korak ispred policije.

DVD prodavnica...

Režija: Bong Joon-Ho
Uloge: Song Kang-Ho, Kim Sang-Kyung, Park Hae-Il, Ko Seo-Hee, Kim Roe-Ha, Song Jae-Ho
Žanr: Triler
Trajanje: 129 min.

Vrh strane

Udarna vest

Breaking news
Breaking news

Zbog TV reportaže o obračunu na ulici u kojem banda pljačkaša banke porazi i osramoti policijsku jedinicu poverenje u čuvare reda ozbiljno je narušeno. Mobilisani su svi policajci u gradu odlučni da speru ljagu sa svog imena. Trideset hiljada uniformisanih ljudi ima zadatak da pretraži svaku zgradu ne bi li pronašli osumnjičene. Opsada zgrade u kojoj se skrivaju kriminalci pretvara se u medijski šou – svi policajci koji učestvuju u napadu imaju mikro-kamere na šlemovima. Međutim i opkoljena banda šalje medijima svoje slike posredstvom interne televizije koja se nalazi u zgradi. Obračun policije i pljačkaša više nije samo oružani sukob već postaje i medijski rat...

DVD prodavnica...

Režija: Bong Joon-Ho
Uloge: Richie Jen, Kelly Chen, Nick Cheung
Žanr: Triler
Trajanje: 87 min.

Vrh strane

Kansas city

kansas city
Kansas city

Džonija, muža Blondi O'Hare, sitnog lopova je zarobio Seldom Sin i drži ga u Hej Hej Klubu. Blondi pravi očajnički plan da ga spase. Ona kidnapuje ženu moćnog političara u nameri da ga uceni kako bi on pokrenuo svoje moćne veze da oslobodi Džonija. Uprkos tome što je predizborna kampanja upravo u toku, on rizikuje i pokreće svoju političku mašineriju kako bi spasao i Džonija i svoju ženu. Jedan od najboljih Altmanovih filmova, istražuje teme ljubavi, zločina, rasnih odnosa i politike u Kanzas Sitiju tridesetih godina. Izuzetna džez muzika filmu daje posebnu atmosferu.

DVD prodavnica...

Režija: Robert Altman
Uloge: Jennifer Jason, Leigh Harry, Belafonte Miranda Richardson
Žanr: Triler/Drama
Trajanje: 110 min.

Vrh strane

Mona Liza

mona liza
Mona Liza

Posle izlaska iz zatvora, Džordž je u potrazi za poslom. Ali boravak u zatvoru, umanjio je njegov status u svetu kriminala. Jedini posao koji može da dobije je da vozi prelepu Simon, devojku koja svoje društvo skupo naplaćuje. Njihov odnos koji je u početku pun netrpeljivosti, razvija se do prave strasti. Ali Simon se upliće u opasnu igru i Džordž pristaje da joj pomogne u poslu zbog koga ce oboje upasti u velike probleme.

DVD prodavnica...

Režija: Neil Jordan
Uloge: Bob Hoskins, Cathy Tyson, Robbie Coltrane, Michael Caine
Žanr: Drama
Trajanje: 104 min.

Vrh strane

Pomahnitali voz

runaway train
Pomahnitali voz

Mani je "gazda" robijaša u maksimalno čuvanom zatvoru na Aljasci, ali se zamerio Renkenu, beskrupuloznom administratoru zatvora koji sada želi da ga ubije. Mani beži uz pomoć mladog zatvorenika Baka. Dva begunca stižu do železničkog depoa i uspevaju da se ukrcaju na teretni voz. Na njihovu nesreću, mašinovođa umire i voz bez ostaje bez ikakve kontrole. I tako, Mani i Bak su bežeći iz zatvora dospeli u pomahnitali voz koji istovremeno može biti i njihova sloboda ali i smrt.

DVD prodavnica...

Režija: Andrei Konchalovsky
Uloge: Jon Voight, Eric Roberts, Rebecca Demornay
Žanr: Triler/Akcioni
Trajanje: 107 min.

Vrh strane

Romantična engleskinja

the romantic english women
Romantična engleskinja

Dok mu je žena na putu u Nemačkoj, ljubomorni pisac zamišlja da ona ima vezu sa misterioznim čovekom koga je srela u liftu. Kada se taj čovek neobjašnjivo pojavi u Engleskoj, njegova ljubomora i sumnja kulminira.

DVD prodavnica...

Režija: Joseph Losey
Uloge: Michael Caine, Glenda Jackson
Žanr: Drama/Komedija
Trajanje: 112 min.

Vrh strane

Broj trinaest

tzameti
Broj trinaest

Mladi Sebastian je odlučio da prati uputstva namenjena nekom drugom, ne znajući gde će ga to odvesti. Ono što zna je da mu je Žerar Dorez, policajac kratkog fitilja, za petama. Kada stigne na odredište po uputsvu koje je pratio, Sebastijan se nalazi u tajnom svetu mentalnog haosa u kome se iza zatvorenih vrata ljudi klade na živote drugih ljudi. Film je snimljen u crno beloj tehnici, što savršeno odgovara film noire atmosferi.
Film je učesnik mnogobrojnih prestižnih festivala i dobitnik više značajnih festivalskih nagrada, kao i nagrade za otkriće godine i najbolji debitantski film (European Film Awards).

DVD prodavnica...

Režija: Gela Babluani
Uloge: George Babluani, Pascal Bongard, Aurelien Recoing, Fred Ulysse
Žanr: Triler
Trajanje: 86 min.

Vrh strane

Pod Vulkanom

under the volcano
Pod Vulkanom

Film prati jedan dan u životu Džefrija Firmina, konzula Engleske u malom meksičkom gradu u provinciji, koji svoj život provodi u depresiji koju leči alkoholom. Rat u Evropi je upravo počeo a meksikanci slave Dan Mrtvih. Konzulovo samouništavajuće ponašanje je pomalo i metafora za poludelu civilizaciju, ali i izvor konfuzije i tuge njegovog polu brata, idealiste Hjua, i Džefrijeve supruge Ivone, koja se vratila sa nadom da bi mogla da izleči Džefrija i njihov brak. Čuveni Džefrijev citat iz filma, "Pakao je moje prirodno okruženje", najbolje oslikava atmosferu filma koju je Džon Hjuston tako plastično uspeo da dočara.

DVD prodavnica...

Režija: John Huston
Uloge: Albert Finney, Jacqueline Bisset, Anthony Andrews
Žanr: Drama
Trajanje: 108 min.

Vrh strane

Kazanova

fellini's casanova
Kazanova

Felinijeva obrada Kazanovinih memoara. Priča o najvećem italijanskom ljubavniku svih vremena, čoveku bez moralnih predrasuda, i društvu sedamnaestog veka u kome je živeo. Kazanovin svet, pun degenerika, čudaka i idiota, najbolje odslikava dekadenciju vremena. Felinijev pristup i njegova imaginacija govore više i od same priče, Kazanova je prikazan kao perverzni devijant, promašen čovek i propala kulturna ikona.

DVD prodavnica...

Režija: Federico Fellini
Uloge: Donald Sutherland, Tina Aumont, Cicely Browne
Žanr: Drama/Biografski
Trajanje: 155 min.

Vrh strane

Henri portret serijskog ubice

henry: portrait of a serial killer
Henri portret serijskog ubice

Na poziv prijatelja bivšeg robijaša Otisa Henri se useljava u njegov apartman u čikagu. Samim tim Otis postaje saučesnik u Henrijevim bezosećajnim nasumičnim ubistvima. Neznajući za Henrijevu mračnu stranu Otisova sestra Beki je opčinjena njim. Jedan od najkontraverznijih filmova svih vremena baziran na životnoj priči Henrija Lee Lukasa američkog serijskog ubice.

DVD prodavnica...

Režija: John Hugh Mcnaughton
Uloge: Mary Demas, Michael Rooker, Anne Bartoletti, Elizabeth Kaden
Žanr: Triler
Trajanje: 83 min.

Vrh strane

Rašomon

rashômon
Rašomon

USUAL SUSPECTS, VINTAGE POINT, i možda više od svih, HERO, su samo neki od uspešnih filmova koji su svoju inspiraciju pronašli u ovom napetom i nezaboravnom klasičnom krimi trileru. Smešten u Japan dvaanestog veka, prati suđenje okorelom banditu optuženom za hladnokrvno ubistvo samuraja i brutalno silovanje njegove žene. Ali kako nekolicina svedoka, preživela žena, pa i sam optuženi, iznose svoje viđenje događaja koji su doveli do užasnog zločina, čini se da je svaka priča u kontradikciji sa sledećom, sve dok se i istina sama ne dovede u pitanje.

DVD prodavnica...

Režija: Akira Kurosawa
Uloge: Toshiro Mifune, Kyo Machiko, Masayuki Mori
Žanr: Drama
Trajanje: 88 min.

Vrh strane

Tomi

tommy
Tomi

Ekranizacija rok opere grupe Who koja je na vrhuncu slave uspela da okupi brojnu ekipu slavnih glumaca i muzičara i da pod režiserskim vodstvom Kena Rasela napravi nezaboravno delo definitivno svedočanstvo pop kulture sedamdesetih. Film je bio daleko ispred svog vremena i danas posle 33 godine i dalje deluje sveže.

DVD prodavnica...

Režija: Ken Russell
Uloge: Oliver Reed, Ann Margret, Roger Daltrey, Elton John, Eric Clapton, John Entwistle
Žanr: Rok opera
Trajanje: 111 min.

Vrh strane

Tamna zvezda

dark star
Tamna zvezda

Posada Tamne Zvezde je na dvadesetogodišnjoj misiji u dubokom svemiru sa zadatkom da pripremi put za kolonizaciju tako što će da uništi nestabilne planete koje im se nalaze na putu. Preminuli kapetan Pauel je smešten u zamrzivač, odakle je još u stanju da pomogne savetima. I kako im se misija bliži kraju, posada mora da se suoči sa odbeglim vanzemaljcem u obliku lopte za plažu, poludelog kompjuterskog sistema i "pametnom" bombom koja je umislila da je Bog.

DVD prodavnica...

Režija: John Carpenter
Uloge: Dan O'Bannon, Brian Narelle, Cal Kuniholm, Dre Pahich
Žanr: Sci-Fi parodija
Trajanje: 83 min.

Vrh strane

Biseri na dnu

perličky na dně
Biseri na dnu

Najznačajniji omnibus češkog novog talasa i ujedno, po opštoj oceni, njegov manifest, označio je ulazak u filmski svet petoro izuzetnih autorskih veličina, na čelu sa potonjim „oskarovcem“ Jiržijem Mencelom. Pet kratkih filmova objedinjenih u zajedničku celinu „Biseri na dnu“, predstavljaju ekranizaciju pet priča najznačajnijeg češkog dvadesetovekovnog pisca Bohumila Hrabala.

DVD prodavnica...

Režija: Vera Chytilová
Uloge: Pavla Marsálková, Ferdinand Kruta, Milos Ctrnacty
Žanr: Drama
Trajanje: 105 min.

Vrh strane

Intimno osvetljenje

intimní osvětlení
Intimno osvetljenje

„Intimno osvetljenje“ je, po gotovo unisonoj oceni kritike, ključno ostvarenje češkog novog talasa. Kontrapunkcija života u gradu i senzibiliteta male, provincijalne sredine, u srži je priče o dva stara prijatelja, obojici muzičara, koji se posle deset godina sreću i prisećaju „starih dobrih vremena“, spremajući se za koncert u varošici u unutrašnjosti. Petr je postao uvaženi praški solista, sa njim je došla i njegova atraktivna devojka, dok je Bambas jedino dogurao do direktora lokalne muzičke škole, živi sa ženom, decom i roditeljima u još nezavršenoj kući, a svirku upražnjava tek povremeno na pogrebima....

DVD prodavnica...

Režija: Ivan Passer
Uloge: Karel Blažek, Zdeněk Bezušek, Věra Křesadlová
Žanr: Drama
Trajanje: 72 min.

Vrh strane

Proba orkestra

Prova d'orchestra
Proba orkestra

Vrlo ozbiljna politička alegorija o posleratnoj Evropi, viđena iz perspektive TV ekipe koja prati probu orkestra u srednjovekovnoj kapeli koja je istovremeno i mesto na kome je sahranjeno više Papa. U toku proba, i pored razgovora koji muzičari vode o razlozima koji su ih privukli nekom instrumentu, oni dolaze u međusobni konflikt, a još češće, u konflikt sa dirigentom. Zaključak filma je dvosmislena posveta ujediniteljskoj snazi umetnosti.

DVD prodavnica...

Režija: Federico Fellini
Uloge: Balduin Baas, Clara Colosimo, Elizabeth Labi, Ronaldo Bonacchi
Žanr: Drama/Muzički
Trajanje: 69 min.

Vrh strane

Stop Making Sense

Stop Making Sense

Koncertni film grupe TALKING HEADS, snimljen 1983. godine, na tri koncerta u Hollywood Pantages teatru, tokom turneje kojom je promovisan njihov album "Speaking in Tongues". Interesantno je da je ovo prvi film koji je snimljen uz korišćenje kompletno digitalne audio tehnike. Sam projekat su u finansijskom smislu podržali sami muzičari koji su platili troškove snimanja u iznosu od 1,2 miliona dolara.

DVD prodavnica...

Režija: Jonathan Demme
Uloge: Talking Heads
Žanr: Dokumentarni/Muzički
Trajanje: 88 min.

Vrh strane

39 stepenika

The 39 Steps
39 stepenika

Priča prati kanadskog rančera koji je upleten u tajnu zaveru engleske vojske. On je u stalnom bekstvu od lažnih optužbi da je ubio vođu špijunskog tima. Za njega je saznao od dame koja je u međuvremenu takođe ubijena. U toku svog lutanja kroz škotska brda i pustare, doživljava seriju neverovatnih događaja i više puta za dlaku izbegava za njega fatalni kraj.

DVD prodavnica...

Režija: Alfred Hitchcock
Uloge: Robert Donat, Madeleine Carroll, Lucie Mannheim, Godfrey Tearle, Peggy Ashcroft, John Laurie
Žanr: Triler
Trajanje: 95 min.

Vrh strane

Ajami

Ajami
Ajami

Ažami je verski mešovita zajednica Muslimana, Arapa i Hrišćana na obodima Tel Aviva. Film prati pet nezavisnih, ali ipak povezanih priča o svakodnevnom životu u ovom naselju. Reditelji debitanti su u filmu koristili uglavnom neprofesionalce, snimanje je ponekad rađeno i bez scenarija, kao čista improvizacija, i to je ono što filmu daje neverovatan utisak realnosti. Tokom celog filma tenzija ne jenjava i dramatične situacije se smenjuju kao na traci. To je verovatno i najvažnija poruka filma, tamo se jednostavno tako živi.
Film je ušao među pet nominovanih filmova za Oskar 2010. godine, a osvojio je i mnogobrojne nagrade na festivalima širom sveta. Prikazan je i na festivalu Cinema City u Novom Sadu

DVD prodavnica...

Režija: Scandar Copti, Yaron Shani
Uloge: Fouad Habash, Nisrine Rihan, Elias Saba
Žanr: Drama
Trajanje: 124 min.

Vrh strane

Pljačkaš

Der Rauber
Pljačkaš

Film je snimljen na osnovu istinitih događaja vezanih za život austrijskog maratonca Johanesa Ratenbergera koji je imao neobičan hobi - pljačkanje banaka. Film je inteligentno snimljena studija kontrole i sračunatog rizika i podjednako iznenađuje i kao akcioni film i kao portret karaktera. Neke od scena potere za pljačkašem nadmašuju sve viđeno u visokobudžetnim Holivudskim filmovima. Film je prikazan na velikom broju festivala tokom 2010. godine, između ostalog u Berlinu gde je nominovan za nagradu Zlatni Medved. Prikazan je na festivalu na Paliću gde je dobio nagradu za najbolju režiju.

DVD prodavnica...

Režija: Benjamin Heisenberg
Uloge: Andreas Lust, Franziska Weisz, Florian Wotruba
Žanr: Drama
Trajanje: 90 min.

Vrh strane

Kako se završilo leto

How I Ended This Summer
Kako se završilo leto

Polarna stanica na usamljenom ostrvu u arktičkom okeanu je mesto na koje je smeštena radnja ove drame. Sergej, iskusni metereolog, i Pavel, diplomac sa fakulteta, provode mesece u kompletnoj izolaciji u nekadašnjoj strateškoj naučnoj bazi. Pavel prima radio vezom jednu važnu poruku i, dok pokušava da nađe pravi trenutak da je saopšti Sergeju, strah, laži i sumnjičenje počinju da truju atmosferu.

DVD prodavnica...

Režija: Aleksei Popogrebsky
Uloge: Grigoriy Dobrygin, Sergei Puskepalis
Žanr: Drama
Trajanje: 124 min.

Vrh strane

Mamut

Mammuth
Mamut

Film je režirao tim koji nam je podario nezaboravnu Louise-Michelle. Podjednako crnohumoran, pripada road movie podžanru. Kao i pomenuti film, i ovaj novi ima temu lako primenjivu na naše uslove. Novopečeni penzioner Serž je ustanovio da mu poslodavci nisu uplaćivali doprinose za penzijsko osiguranje. Ni časa se ne dvoumi, seda na svoj motor i kreće u potragu za njima po celoj Francuskoj. I u toku svog puta, susreće se sa mnoštvom karaktera, sve čudnijim od čudnijeg.

DVD prodavnica...

Režija: Gustave de Kervern, Benoit Delepine
Uloge: Gerard Depardieu, Yolande Moreau, Isabelle Adjani
Žanr: Drama
Trajanje: 92 min.

Vrh strane

Ništa lično

Nothing Personal
Ništa lično

Sama u svom praznom stanu, Ana posmatra prolaznike koji nervozno uzimaju njene lične stvari i delove pokućstva koje je ostavila na pločniku. Skidanje prstena sa prsta je znak da je raskrstila sa svojim životom u Holandiji. Odlazi u Irsku i odlučuje da vodi usamljeni život lutalice, tumarajući jednostavnim pejzažima Konmara. U toku svog puta, otkriva kuću u kojoj živi usamljenik Martin.

DVD prodavnica...

Režija:Urszula Antoniak
Uloge: Stephen Rea, Lotte Verbeek
Žanr: Drama
Trajanje: 85 min.

Vrh strane

Ja, takođe

Yo Tambien
Ja, takođe

Daniel, diplomac sa Daunovim sindromom, zaljubljuje se prvog dana na novom poslu u zavodu za socijalno staranje. Laura je došljak u veliki grad koja provodi noći u prepunim noćnim klubovima i barovima za usamljene, tražeći tako lek za svoje probleme u rukama totalnih stranaca. Pa ipak, i pored naizgled nepomirljivih razlika između njih, taj čudni par ulazi u dirljivo, gorko-slatko prijateljstvo koje na oboje ostavlja trag i usmerava ih na put ka sreći.

DVD prodavnica...

Režija: Antonio Naharro, Alvaro Pastor
Uloge: Lola Duenas, Pablo Pineda, Isabel Garcia Lorca
Žanr: Drama
Trajanje: 103 min.

Vrh strane
 
Baner