DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » DOKUMENTARNI FILMOVI

 Checkout

Uspon velikih sila 4
Uspon velikih sila 4

Detaljnije 

(Rising of Great Powers 4)

Žanr: dokumentarni film

Trajanje: 135 min.

Portugal, Španija, Holandija, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Japan, Rusija i SAD. U neko doba istorije, nisu značili ništa. I onda, u različito vreme, postali su velike sile koje vladaju svetom. Ovo je prvi dokumentarni serijal koji na interesantan, a opet činjenično i istorijski verodostojan način, objašnjava evoluciju velikih svetskih kolonijalnih sila. U serijalu učestvuje više od 100 eksperata i naučnika, a korišćeni su originalni materijali sa svih strana sveta. USA-Epilog

Cena: 7.99 KM

Veći, snažiji, brži
Veći, snažiji, brži

Detaljnije 

(Bigger, stronger, faster)

Režija: Chris Bell

Žanr: Dokumentarni

Godina proizvodnje: 2008./U.S.A.

Trajanje: 105 minuta

Moto ovog dokumentarnog filma koji daje realističan pogled na Američku kultutu i upotrebu steroida je, "Nus produkt činjenice da ste Amerikanac", Autor postavlja pitanje, da li je to uopšte prevara ako to svi rade. On u centar zbivanja stavlja sebe i svoju porodicu kao primer, i tera gledaoca da preispita svoja predubeđenja o upotrebi steroida u sportu, i Američkom sistemu vrednosti. U toku istraživanja ove teme, intervjuisao je stručnjake, između ostalih, i svoju majku, zatim olimpijce Karla Luisa i Bena Džonsona. U filmu se pojavljuju mnoge poznate ličnosti koje su u neko vreme svog života bili povezivani sa zloupotrebom steroida, Arnold Švarceneger, Silvester Stalone, mnogobrojni sportisti, političari, među njima čak i neki bivši američki predsednici.
Film je prikazan na Sandens festivalu gde je bio nominovan u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma, a na festivalu u Karlovim Varima je nominovan za nagradu velikog žirija.

Cena: 7.99 KM

Za ljubav vode
Za ljubav vode

Detaljnije 

(Flow: For love of water)

Režija: Irena Salina

Žanr: Dokumentarni

Godina proizvodnje: 2008./U.S.A.

Trajanje: 93 minuta

Voda je osnov našeg života, svako živo biće na planeti zavisi od nje. Film suprotstavlja uznemirujuću realnost da se neko igra sa našim osnovnim resursom sa velikom pohlepom koja je tome uzrok.
Svaki film koji počinje sa citatom kao što je "Hiljade žive bez ljubavi, ali niko bez vode", ne obećava da će vas razveseliti. I istina je stvarno zabrinjavajuća i ne treba je gurati pod tepiih. Jer, kako se čini, planeta ostaje bez izvora vode, što imajući u vidu našu zavisnost od nje, nije dobra vest. I kao što kaže jedan od učesnika u filmu, "Ratovi se vode zbog nafte, ali sve to se može ponoviti i zbog vode."
Film je dobitnik nagrade za najbolji dokumentarni film na festivalu u Vejlu, a na Sandens festivalu je nominovan za istu nagradu.

Cena: 7.99 KM

Zabranjeni bez zabrane
Zabranjeni bez zabrane

Detaljnije 

Režija: Milan Nikodijević i Dinko Tucaković

Učesnici: Dušan Makavejev, Živojin Pavlović, Aleksandar-Saša Petrović, Lazar Stojanović, Želimir Žilnik, Gordan Mihić, Bato Čengić, Karpo Godina, Slobodan Šijan, Tom Gotovac, Branko Vučićević, Puriša Đorđević, Radoslav Zelenović...

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 108 min.

Do kraja 1973. godine u tadašnjoj SFRJ proizveden je 431 film, a zvanično, sudski, bio je zabranjen samo jedan, omnibus »Grad« reditelja Kokana Rakonjca, Marka Babca i Živojina Pavlovića iz 1963 godine.

Međutim, u tadašnjoj kinematografiji bilo je tridesetak filmova koji su po raznim osnovama, ali bez zvanične zabrane, završili u tzv. bunkeru.Partijski komesari svrstali su ove filmove, nastale u razdoblju između 1963. i 1973. godine, u »crni talas« nesvesno kumujući umetnički najjačem razdoblju jugoslovenskog filma.

Cena: 7.99 KM

Zaliv
Zaliv

Detaljnije 

(The Cove)

Režija: Louie Psihoyos

Žanr: Dokumentarni

Trajanje:91 min.

Mirni zaliv na obali Japana skriva šokantnu tajnu koju će nekoliko očajnih ljudi pokušati da stavi pred oči celog sveta, ne dozvolivši da ih u tome ništa omete.
Nekadašnji trener delfina, Rik O'Bari koji je poznat po učešću u čuvenom serijalu "Fliper", saznavši šta se dešava u zalivu Taiji u Japanu, shvatio je da njegova misija u životu nije da trenira delfine već da ih spasi od izumiranja.
I konačno, istina o "Zalivu" izašla je pred oči sveta u ovom tajno snimljenom filmu koji je ovaj dokumentarac pretvorio u napeti akciono-avanturistički triler...i očajnički vapaj za spas okeana...

Cena: 7.99 KM

Zemlja smeća
Zemlja smeća

Detaljnije 

(Waste Land)

Režija: Lucy Walker

Scenario: Lucy Walker

Fotografija: Dudu Miranda

Muzika: Moby

Žanr: Dokumentarni

Trajanje: 98 min.

Godina proizvodnje: UK / Brazil, 2010.

Film 'Zemlja smeća / Waste Land' sniman je gotovo tri godine. U njemu pratimo putovanje renomiranog umetnika Vika Muniza od njegovog doma u Bruklinu do rodnog Brazila, odnosno do najvećedeponije otpada na svetu smeštene na periferiji Rio de Žaneira, Jardim Gramacho...

Cena: 7.99 KM

Zemlja viđena očima neba - DVD BOX SET
Zemlja viđena očima neba - DVD BOX SET

Detaljnije 

(Earth from above)

Režija: Yann Arthus Bertrand

Žanr: Dokumentarni

DVD verzija: Box set sa 4 DVD-a ukupnog trajanja 400 minuta

Proizvodnja: 2006/Francuska

Da li se planeta suočava sa pravom krizom?
Da li je život na Zemlji ugrožen?
500,000 fotografija...3,000 sati leta...100 zemalja...4 miliona knjiga prodatih širom sveta...100 izložbi u 40 zemalja...30 miliona posetilaca širom sveta. Umetnik i njegov planetarni uspeh, sad su pretočeni u dokumentarnu seriju sa budžetom od 4 miliona evra, premijerno prikazanog na drugom programu francuske nacionalne televizije u oktobru 2006. godine. Program je pratilo 5,7 miliona gledalaca.
Jan Artus Bertran je čovek fotografije, nikad se nije bavio televizijom. Ipak, po prvi put, i samo zbog "Zemlje viđene očima neba", odlučio je da stane iza kamere da bi podelio sa svima ovaj jedinstveni pogled na planetu i vodio nas kroz njegovo originalno iskustvo.

Cena: 19.99 KM

« Prethodna | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
           
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 KM
> Naplatiti
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.