DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » STRANI FILMOVI

 Checkout

Mač Lanselota
Mač Lanselota

Detaljnije 

Režija:

Uloge:

Žanr:

Trajanje: min.

Cena: 7.99 KM

Magično srebro
Magično srebro

Detaljnije 

(Magic Silver)

Režija: Katarina Launing, Roar Uthaug

Uloge: Simen Bakken, Sigve Boe, Nikoline Ursin Erichsen

Žanr: Dečiji

Trajanje: 84 min.

Godina proizvodnje: 2009./Norveška

Princeza Plava Ruža je mali gnom i živi duboko u norveškim planinama. Mala komuna gnoma je zaslužna za smenu dana i noći...

Cena: 7.99 KM

Mamut
Mamut

Detaljnije 

(Mammuth)

Režija: Gustave de Kervern, Benoit Delepine

Uloge: Gerard Depardieu, Yolande Moreau, Isabelle Adjani

Žanr: Drama

Trajanje: 92 min.

Godina proizvodnje: 2010./Francuska

Film je režirao tim koji nam je podario nezaboravnu Louise-Michelle. Podjednako crnohumoran, pripada road movie podžanru...

Cena: 7.99 KM
Naslov u pripremi

Mari Cassatt (biografski)
Mari Cassatt (biografski)

Detaljnije 

(Witness Genius)

Režija: Richard Mozer

Uloge: Amy Brenneman Charlotte Sullivan Emma Taylor-Isherwood Jonathan Koensgen Noah Shebib Cary Lawrence Charles Edwin Powell Thomas Jay Ryan

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Život i delo nekih od najvećih svetskih genija, viđeni očima dece. Višestruko nagrađivana serija rađena za HBO USA, snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnštajna ili Da Vinčija, priče nas vode kroz vekove, i svaka odslikava socijalne uslove i naučna i umetnička dostignuća vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su živeli Edison, Ajnštajn, Leonardo Da Vinči, Marija Kiri, Bah, Betoven, Goya, i mnogi drugi naučnici i umetnici, sa opšteprihvaćenim statusom genija u domenu svog stvaralaštva. Višestruko nagrađivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)

Meri Stivenson Kasat (engl. Mary Stevenson Cassatt; 22. maj, 1844 – 14. jun, 1926) bila je američka slikarka impresionizma. Većinu svog života provela je u Francuskoj, gde se sprijateljila sa slikarom Edgarom Dega i gde je kasnije i izlagala zajedno sa impresionistima. Kasat je obično stvarala slike sa temom socijalnog i privatnog života žena, kao i slike sa temom odnosa između majke i dece.Godine 1890-te bile su za Kasat najkreativnije. Osim uspešnih radova ona je vrlo brzo postala i uzor mnogim mladim umetnicima tog vremena. Zbog svog doprinosa umetnosti, Francuska joj je dodelila orden Legije časti 1904 godine.

Cena: 7.99 KM

Marija Kiri
Marija Kiri

Detaljnije 

(Witness Genius -Marie Curie: More than meets the eye)

Režija: Richard Mozer

Uloge: Kate Trotter Nathalie Vansier Colleen Rennison Dawn Greenhalgh

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Marija Sklodovska Kiri (polj. Maria Sk³odowska-Curie, 7. novembar 1867 Varsava — 4. jul 1934 Sallanches Francuska) je poznata fizicarka i hemicarka poljskog porekla. U njena najveca dostignuca spadaju: rad na teoriji radioktivnosti tehnikama razdvajanja radioaktivnih izotopa kao i otkrice dva nova hemijska elementa - radona i polonijuma. Dvostruka je dobitnica Nobelove nagrade prvi put 1903. godine iz fizike zajedno sa muzem i Anrijem Bekerelom za naucna dostignuca u ispitivanju radioaktivnosti a drugi put 1911. godine iz hemije za izdvajanje elementarnog radona. Pod njenim licnim nadzorom vrsena su prva u svetu ispitrazivanja o mogucnosti izlecenja raka pomocu radioaktivnosti.

Cena: 7.99 KM

Marion princeza lopova
Marion princeza lopova

Detaljnije 

Režija: Michel Favart

Uloge: Carole Richert Laurent Malet Bruno Todeschini Francois Marthouret

Žanr: Akcija

Trajanje: 204 min.

Ovo je istinita priča o devojci sa sela snažne volje po imenu Marion koja se pobunila protiv tiranije i bede Francuske osamnaestog veka. Postala je neustrašivi vođa grupe odmetnika koji su otimali od bogatih i delili siromašnim što joj je donelo i naziv „ženski Robin Hud“. Petnaest godina je zadavala strah francuskim vlastima pre nego što je uhvaćena i pogubljena 1755. godine.

Cena: 7.99 KM

McLintok
McLintok

Detaljnije 

(McLintock)

Režija: ANDREW V. Mclaglen

Uloge: John Wayne Maureen O'hara Yvonne Decarlo Patrick Wayne Stefanie Powers

Žanr: Vestern

Trajanje: 130 min. Džordž Vašington McLintock je čovek koji je napravio svoje carstvo od divljine borio se protiv Indijanaca i zaslužio njihovo poštovanje. On je veliki gazda i grad je dobio ime po njemu. On u gradu sprovodi zakon više manje pomažući onima kojima je pomoć potrebna i učeći pameti pesnicama one koji ne poštuju njegove standarde ponašanja.Ipak i on ima problem... sa svojom svojeglavom temperamentnom ženom!McLintock je sjajna vestern komedija sa odličnim glumcima Duhovitim zapletom i akcijom dostojnom najboljih glumačkih ostvarenja legende Džona Vejna!

Cena: 7.99 KM

Metropolis
Metropolis

Detaljnije 

(Metropolis)

Režija: Fritz Lang

Uloge: Alfred Abel, Brigitte Helm, Gustav Frohlich

Žanr: Sci-Fi

Trajanje: 118 min.

Metropolis je možda najpoznatiji nemački film svih vremena, i svakako jedan od najuticajnijih nemih filmova. U toku svog života, drastično je premontiravan, prvi put neposredno posle premijernog prikazivanja, decenijama u bunkeru, da bi se osamdesetih godina pojavio sa potpuno novom muzičkom podlogom.
Radnja filma se dešava u budućnosti gde postoje samo dve grupe ljudi, siromašni radnici koji žive pod zemljom, I klasa bogatih koja živi u dekadenciji luksuznih gradova.

Cena: 7.99 KM

Mlada zemlja
Mlada zemlja

Detaljnije 

(Young land)

Režija: Ted Tetzlaff

Uloge: Patrick Wayne Yvonne Craig Dennis Hopper Dan O’herlihy

Žanr: Vestern

Trajanje: 89 min. U ovoj neobičnoj priči Denis Hoper glumi revolveraša buntovnika iz Kalifornije a radnja se dešava 1848. godine. On za sobom ostavlja krvavi trag ubijajući mlade Špance što stavlja na test pravni sistem u novoformiranoj državi. u filmu između ostalih glumi sin Džona Vejna Patrik Vejn.

Cena: 7.99 KM

Mona Liza
Mona Liza

Detaljnije 

Režija: Neil Jordan

Uloge: Bob Hoskins, Cathy Tyson, Robbie Coltrane, Michael Caine

Trajanje: 104 min.

Posle izlaska iz zatvora, Džordž je u potrazi za poslom. Ali boravak u zatvoru, umanjio je njegov status u svetu kriminala. Jedini posao koji može da dobije je da vozi prelepu Simon, devojku koja svoje društvo skupo naplaćuje. Njihov odnos koji je u početku pun netrpeljivosti, razvija se do prave strasti. Ali Simon se upliće u opasnu igru i Džordž pristaje da joj pomogne u poslu zbog koga ce oboje upasti u velike probleme.

Cena: 7.99 KM

« Prethodna | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10... | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
           
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 KM
> Naplatiti
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.