DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » STRANI FILMOVI

 Checkout

Čistači cipela
Čistači cipela

Detaljnije 

(Sciuscià)

Režija: Vittorio De Sica

Uloge: Franco Interlenghi, Rinaldo Smordoni, Annielo Mele, Bruno Ortenzi, Emilio Cigoli

Žanr: Drama

Trajanje: 86 min.

Prvi posleratni film Vitorija De Sike i obavezno štivo italijanskog neo-realizma...

Cena: 7.99 KM

Čovek iz klana
Čovek iz klana

Detaljnije 

(The Klansman)

Režija: Terence Young

Uloge: Lee Marvin Richard Burton Cameron Mitchell Lola Falana Luciana Paluzzi

Žanr: Vestern

Trajanje: 100 min. Radnja filma se odvija u Alabami okrug Atoka neposredno posle vrhunca aktivnosti Pokreta za ljudska prava. Većina belog stanovništva ne podržava aktivnosti Pokreta i spremni su na napade silovanja pa i ubistva crnaca da bi iskazali svoje neslaganje. Rasna netrpeljivost je na vrhuncu. Šerif Baskomb pokušava da održi mir u gradu i da spreči zločine pripadnika Kju Kluks Klana a gradonačelnik Hardi lokalni gazda zagovara uterivanje straha crncima u kosti da bi i dalje imao jeftinu radnu snagu koja ne sme da trazi veća prava za sebe. Jedne noći je jednu belu ženu silovao navodno crnac što dovodi do ubistva jednog mladog crnca. Bitka se rasplamsava na obe strane.

Cena: 7.99 KM

Čovek sa zlatnom rukom
Čovek sa zlatnom rukom

Detaljnije 

(The Man with the Golden Arm)

Režija: Otto Preminger

Uloge: Frank Sinatra, Kim Novak

Žanr: Kriminalistički

Trajanje: 119 minuta

Godina proizvodnje: 1955. c/b

Frenki Mašin se vraća sa lečenja i odvikavanja od droge sa novim nadama i ambicijama za novu karijeru. Odlučan je da postane bubnjar ali njegova žena, bivši poslodavac i njegov bivši diler, imaju druge planove za njega. Frenk Sinatra je za ulogu čoveka čija nesposobnost da raskrsti sa prošlošću može da uništi njegovu budućnost, bio nominovan za Oskara.

Cena: 7.99 KM

Čovek za vešanje
Čovek za vešanje

Detaljnije 

(The hanged man)

Režija: Michael Caffey

Uloge: Steve Forrest Cameron Mitchell Sharon Acker Dean Jagger Will Geer Brendon Boone

Žanr: Vestern

Cena: 7.99 KM

Bah
Bah

Detaljnije 

(Witness Genius – Bach)

Režija: Stuart Gillard

Uloge: Ted Dykstra Kyle Labine Ian D. Clark Rosemary Dunsmore

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) Johan Sebastijan Bah (Eisenak 21.3. 1685. - Leipzig 28.7. 1750.) bio je nemacki kompozitor i orguljas baroknog perioda i smatra se jednim od najboljih kompozitora svih vremena. Bah je pripadao jednoj od najuspesnijih muzickih porodica u istoriji. Tokom 200 godina porodica je proizvela desetine vaznih muzicara i kompozitora.

Cena: 7.99 KM

Bes u zoru
Bes u zoru

Detaljnije 

(Rage at Dawn)

Režija: Tim Whelan

Uloge: Randolph Scott, Forrest Tucker, Mala Powers

Žanr: Vestern

Trajanje: 87 minuta

Godina proizvodnje: 1955. kolor

Randolf Skot, velikan vestern filmova, igra vladinog agenta koji ima izuzetno težak zadatak da uhvati ozloglašenu braću Rino.

Cena: 7.99 KM

Betoven
Betoven

Detaljnije 

(Witness Genius – Beethoven): Habite Chez Moi

Režija: David Devine

Uloge:

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva.Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)Ludvig van Betoven (nem. Ludwig van Beethoven) (16. decembar 1770. — 26. mart 1827) nemacki kompozitor nadmocna muzicka figura u prelaznom periodu izmedju ere klasicizma i romantizma.Smatra se jednim od najvecih kompozitora svih vremena. Medju njegovim najpoznatijim delima su V simfonija VI simfonija IX simfonija klavirska dela kao na primer komad Za Elizu sonate Pateticna Sonata i Meseceva Sonata Klavirska sonata Br. 23 Apasionata ili poslednja Klavirska Sonata Br. 32 c - mol opus 111.

Cena: 7.99 KM

Biseri na dnu
Biseri na dnu

Detaljnije 

(Perličky na dně)

Režija: Vera Chytilová, Jaromil Jires, Jirí Menzel, Jan Nemec, Evald Schorm

Uloge: Pavla Marsálková, Ferdinand Kruta, Milos Ctrnacty, Frantisek Havel, Josefa Pechlatová, Václav Zák, Vera Mrázkova, Vladimír Boudník, Dana Valtová, Ivan Vyskocil

Žanr: Drama

Trajanje: 105 min.

Najznačajniji omnibus češkog novog talasa i ujedno, po opštoj oceni, njegov manifest, označio je ulazak u filmski svet petoro izuzetnih autorskih veličina, na čelu sa potonjim „oskarovcem“ Jiržijem Mencelom. Pet kratkih filmova objedinjenih u zajedničku celinu „Biseri na dnu“, predstavljaju ekranizaciju pet priča najznačajnijeg češkog dvadesetovekovnog pisca Bohumila Hrabala.

Cena: 14.99 KM

Bize
Bize

Detaljnije 

(Witness Genius – Bizet's Dream)

Režija: David Devine

Uloge: Maurice Godin Brittany Madgett Catherine Barroll Yseult Lendvai

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada)Zorz Bize je rodjen u Parizu pod imenom Aleksandar Cezar Leopold Bize (Alexandre-César-Léopold Bizet) ali ubrzo posle krstenja dobija ime Zorz po kome ce ostati poznat i do danasnjih dana. Kao cudo od deteta biva primljen u prestizni Pariski muzicki konzervatorijum studije je pohadjao u Rimu tri godine po zavrsetku studija vraca se u Francusku. Najpoznatije njegovo delo je opera Karmen iz 1875.god. koja je bazirana na romanu. Bize je dugo patio od angine pektoris i nije stigao da uziva u slavi koju mu je donela Karmen.

Cena: 7.99 KM

Bonvil
Bonvil

Detaljnije 

(Bonneville)

Režija: Christopher N. Rowley

Uloge: Džesika Lang, Keti Bejts, Nensi Alen, Tom Skerit

Žanr: Drama/Komedija

Trajanje: 93 min.

Džesika Lang, Keti Bejts i Nensi Alen, u ulozi tri prijateljice na izlasku iz najboljih godina, koje zajedno kreću na putovanje američkim zapadom. Suočena sa odlukom života, Arvila Holden (Džesika Lang), pakuje samo najnužnije stvari u svoj Bonvil kabriolet iz 1966. i zajedno sa dve najbolje prijateljice, kreće iz Ajdaha za Santa Barbaru. I dok obilaze Kanjon Brajs i Las Vegas, prijateljice slute da Arvila krije nešto od njih. Ali ono što nijedna od njih nije slutila je da će se nešto što su mislile da će biti obično putovanje, pretvoriti u priliku da ponovno otkriju sebe same, svoje prijateljstvo, važnost obećanja i rastanka.
Film ujedinjuje tri možda najcenjenije glumice našeg vremena u priči koja slavi zabavu, avanturu i život punim plućima.

Cena: 7.99 KM

« Prethodna | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10... | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
           
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 KM
> Naplatiti
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.