DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » STRANI FILMOVI

 Checkout

Rosini
Rosini

Detaljnije 

(Witness Genius – Rossini's ghost)

Režija: David Devine

Uloge: Joseph Di Mambro Melissa Pirrera Frances Bay Margaret Illmann

Žanr: Biografski

Trajanje: 55 min.

Zivot i delo nekih od najvecih svetskih genija vidjeni ocima dece. Visestruko nagradjivana serija radjena za HBO USA snimana je na engleskom jeziku. Od Baha do Ajnstajna ili Da Vincija price nas vode kroz vekove i svaka odslikava socijalne uslove i naucna i umetnicka dostignuca vremena. Serija je snimana na lokacijama koje daju veran prikaz vremena u kome su ziveli Edison Ajnstajn Leonardo Da Vinci Marija Kiri Bah Betoven Goya i mnogi drugi naucnici i umetnici sa opsteprihvacenim statusom genija u domenu svog stvaralastva. Visestruko nagradjivana serija (5 Emmy nagrada i 5 Gemini nagrada) DJoakino Antonio Rosini (ital. Gioacchino Rossini) (29. februar 1792. — 13. novembar 1868) bio je italijanski kompozitor koji je muzicki obogatio tradicionalnu italijansku komicnu operu i znacajno uticao na nekoliko generacija kompozitora medju kojima su Belini i Verdi. Napisao je 39 opera od kojih su najcuvenije „Seviljski berberin“ „Viljem Tel“ i „Otelo“.

Cena: 7.99 KM

Sećanje na ubistvo
Sećanje na ubistvo

Detaljnije 

(Memories of murder)

Režija: Bong Joon-Ho

Uloge: Song Kang-Ho Kim Sang-Kyung Park Hae-Il Ko Seo-Hee Kim Roe-Ha Song Jae-Ho

Žanr: Triler

Trajanje: 129 min.

1986. godina. Južna Koreja. Zemlja je jo{ uvek pod kontrolom vojnog režima. Dva seoska policajca i jedan detektiv specijalac poslat iz grada kao ispomoc istražuju seriju brutalnih seksualno motivisanih ubistava.Njihov grubi metod rada granici se sa ocajem i postaje sve nekontrolisaniji sa svakim novim ubistvom.Tokom narednih nekoliko godina i nakon nekoliko pogrešno optuženih sve što policija uspeva da zaključi je to da se ubistva dešavaju samo kada pada kiša i kada žrtva nosi na sebi nešto što je crvene boje. I naravno ubica je uvek za korak ispred policije.

Cena: 14.99 KM

Serenada za novčić
Serenada za novčić

Detaljnije 

(Penny serenade)

Režija: George Stevens

Uloge: Cary Grant  Irene Dunne Beulah Bondi

Žanr: Drama

Trajanje: 117 min. Irin Djun i Keri Grant u ovom filmu igraju ljubavni par koji ima problem potomstva. Oni usvajaju dete zavole ga ali ga potom gube u nesreci. Reziser Dzorz Stivens je uspeo da sentimentalnu pricu nacini uverljivom za siroki auditorijum. Upecatljivost prici daje izbor glumaca cinjenica da dve glamourozne filmske zvezde igraju obican par koji pati od problema koji se desavaju samo obicnim ljudima. Kada tragedija pogodi njih dvoje to publika dozivljava na specifican nacin.

Cena: 7.99 KM

Sever
Sever

Detaljnije 

(Nord)

Režija: Rune Denstad Langlo

Uloge: Anders Baasmo Christiansen, Kyrre Hellum, Marte Aunemo

Žanr: crna komedija

Trajanje: 79 min.

Bivši skijaški as Jomar radi u izolovanom ski parku u blizini Trondhajma, i želja mu je da se vrati u udobnost psihijatrijske ustanove u blizini. U međuvremenu, vreme provodi usamljen u svojoj brvnari, obamro od alkohola i lekova, fascinirano gledajući serijal o najvećim nesrećama u tunelima na Nacionalnoj Geografiji. Posle sukoba sa prijateljem koji je živeo sa njegovom bivšom ženom i sinom, odlučuje da ih poseti na dalekom severu...

Cena: 7.99 KM

Skandal
Skandal

Detaljnije 

(Shûbun)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Ichirô Aoye, Shirley Yamaguchi, Yôko Katsuragi, Noriko Sengoku, Eitarô Ozawa

Žanr: Darama

Trajanje: 106 min.

Ičiro Aoe, mladi slikar, sreće poznatu pevačicu Mijako Saijo, za vreme izleta u planinama...

Cena: 7.99 KM

Smrtonosna družina
Smrtonosna družina

Detaljnije 

(The deadly companions)

Režija: Sam Peckinpah

Uloge: Maureen O’hara Brian Keith Steve Cochran Chill Wills

Žanr: Vestern

Trajanje: 95 min. Prvi film režisera Sema Pekinpoa je priča o osveti požudi i pohlepi. Jelouleg bivši oficir unije slučajno ubija sina glavne plesačice iz hotela. Ona želi da joj sin bude sahranjen kraj oca s druge strane teritorije Apača. Jelouleg predlaže da joj bude pratnja i ubeđuje dva kriminalca da im se pridruže. Jedan je Turk bivši vojnik konfederacije koji je jednom pokušao da skalpira Jeloulega. On se toga ne seća ali Jelouleg se seća. Drugi je Bili koji je bacio oko na Kiti.

Cena: 7.99 KM

Snovi
Snovi

Detaljnije 

(Kvinnodrom)

Režija: Ingmar Bergman

Uloge: Eva Dahlbeck, Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Ulf Palme

Žanr: Drama

Trajanje: 87 min.

U Stokholmu, modni fotograf Suzan Frank pati zbog svog oženjenog ljubavnika Henrika Lobeliusa koji živi u Geteborgu sa ženom i decom. Istovremeno, dvadesetogodišnja Doris, model, u problematičnoj je vezi sa svojim dečkom Paleom. Suzan ugovara snimanje i odlazi sa Doris u Geteborg. Odmah po dolasku, ugovara sastanak sa ljubavnikom...

Cena: 7.99 KM

Strah(ovi) od mraka
Strah(ovi) od mraka

Detaljnije 

(Fear(s) of the dark)

Režija: Blutch/MArie Caillou

Glasove pozajmili: Aure Atika, Guillaume Depardieu

Žanr: Animacija

Trajanje: 85 minuta

Godina proizvodnje: 2007

Animirani film za odrasle. Više crno/belih priča pokušava da otkrije genezu naših strahova. Pratimo priču o tinejdžeru koji sreće pogrešnu devojku, sledeća govori o naselju u kome ljudi nestaju bez traga. Sledeća priča prati japansku devojčicu koja pati od užasnih noćnih košmara, a zatim priča o čoveku koji nije dobio odmor kome se nadao u kući koja izgleda i nije toliko napuštena kao što je izgledalo. Priče su povezane storijama o čoveku sa đavolskim osmehom i četiri psa iz pakla.
Film je prikazan na festivalu evropskog filma, Palić 2008 kao i na još preko 40 filmskih festivala.

Cena: 7.99 KM

Strogo kontrolisani vozovi
Strogo kontrolisani vozovi

Detaljnije 

(OSTRE SLEDOVANE VLAKY)

Režija: Jirí Menzel

Uloge: Václav Neckár Jitka Bendová Vladimír Valenta Libuše Havelková Josef Somr Alois Vachek

Žanr: Drama

Trajanje: 93 min.

Crnohumorna drama o mladiću zaposlenom na malenoj železničkoj stanici za vreme II svetskog rata. Miloš Hrma šegrt skretničara na seoskoj stanici u okupiranoj čehoslovačkoj pokušava da se oslobodi svoje nevinosti. Nesvestan rata i otpora koji ga okružuje on ide putem seksualnog buđenja i sopstvenog otkrivanja srećući se sa svetom frustracije erotike i avanture u uspavanom železničkom depou. Uskoro Miloš biva upleten u zaveru čiji je cilj da digne u vazduh nemački voz koji prevozi municiju ali kada plan propadne on je primoran da pokaže svu svoju hrabrost.

Cena: 14.99 KM

Sveštenik i revolveraš
Sveštenik i revolveraš

Detaljnije 

(The Gun And The Pulpit)

Režija: Danijel Petrie

Uloge: Slim Pickens David Huddleston Geoffrey Lewis Estelle Parsons

Žanr: Vestern

Trajanje: 75 min. Jedan revolveraš je ucenjen i mora da beži od potere. Kada mu se učini da ga je sreća napustila on nalazi telo ubijenog sveštenika. On ubrzo oblači odeću sveštenika i preuzima njegov identitet. Stvari počinju da se komplikuju kada kreće priča da se bogobojažljivi sveštenik ponaša više kao revolveraš odmetnik.

Cena: 7.99 KM

« Prethodna | ...10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
           
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 KM
> Naplatiti
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.