DVD PRODAVNICA
 

Prodavnica » STRANI FILMOVI

 Checkout
Akira Kurosawa - DVD BOX SET
Akira Kurosawa - DVD BOX SET

DVD box set sadrži 5 filmova:

- Pijani anđeo

(Yoidore tenshi)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Takashi Shimura, Toshirô Mifune, Reisaburô Yamamoto, Michiyo Kogure, Chieko Nakakita

Žanr: Krimi\Darama

Trajanje: 94 min.

Posle okršaja sa rivalskom bandom, sitnog kriminalca leči doktor, notorna pijanica. Doktorova dijagnoza je tuberkuloza i on nagovara gangstera da počne sa tretmanom. To je jedno usiljeno prijateljstvo koje traje sve dok šefa bande ne puste iz zatvora. On odmah po izlasku pokušava da povrati kontrolu nad bandom. Bolešljivi i nezalečeni gangster gubi svoj status i postaje izgnanik, ali se odupire i odlučuje da starog gazdu izazove na borbu do smrti.

- Skandal

(Shûbun)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Ichirô Aoye, Shirley Yamaguchi, Yôko Katsuragi, Noriko Sengoku, Eitarô Ozawa

Žanr: Darama

Trajanje: 106 min.

Ičiro Aoe, mladi slikar, sreće poznatu pevačicu Mijako Saijo, za vreme izleta u planinama. Povezao je svojim motorom i sasvim slučajno se ispostavlja da su odseli u istom hotelu. Ovaj slučajni susret zloupotrebljava tabloidni magazin specijalizovan za skandale koji želi ovo da iskoristi i ponizi Mijako koja nije pokazivala želju da sa njima sarađuje. Ičiro tuži magazin, ali njegov advokat kome je novac potreban za lečenje bolesne ćerke, prima mito kako bi izgubio spor.

- Pas lutalica

(Nora inu)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Keiko Awaji, Eiko Miyoshi, Noriko Sengoku, Noriko Honma

Žanr: Krimi/Darama

Trajanje: 108 min.

Murukami, mladi detektiv odseka za ubistva, izdžeparen je u autobusu i ostao je bez službenog pištolja. Uspaničen i posramljen, besomučno pokušava da pronađe oružje, ali bez uspeha, sve dok ga pod svoje ne uzme stari detektiv Sato. Zajedno, ulaze u trag lopovu.

- Krvavi presto

(Kumonosu-jô)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Toshirô Mifune, Isuzu Yamada, Takashi Shimura, Akira Kubo

Žanr: Darama

Trajanje: 110 min.

Adaptacija Šekspirovog Magbeta prilagođena atmosferi srednjevekovnog Japana. Posle velike vojne pobede, gospodari Vašizu i Miki su se izgubili u gustoj šumi u kojoj sreću tajanstvenu staricu koja proriče velike podvige za Vašizua i još veće uspehe za Mikijeve naslednike. Kad izađu iz šume, Car ih obojicu odmah unapredi. Ohrabren od svoje ambiciozne žene, Vašizu kuje zaveru kojom bi se proročanstvo do kraja ispunilo, pa i po cenu da ubije Cara.

- Telesna straža

(Yôjinbô)

Režija: Akira Kurosawa

Uloge: Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai, Yôko Tsukasa, Isuzu Yamada, Daisuke Katô

Žanr: Akcija/Drama

Trajanje: 110 min.

Japan, devetnaesti vek. Sanđuro, lutajući samuraj, stiže u ruralni gradić i od krčmara saznaje da je grad podeljen između dva moćna čoveka, Seibeija koji se bavi proizvodnjom svile, i Ušitorua koji proizvodi sake. Obojica su skloni kockanju i stalno ih prate telohranitelji koji štite i njih i njihov biznis. Konstantno se sukobljavaju i tu Sanđuro vidi svoju šansu. Ponudio je svoje usluge obojici i čeka bolju ponudu.

 

Pošalji e-mail prijatelju

Cena: 24.99 KM

 
« Prethodna | Sledeća »

PRETRAGA FILMOVA
Korpa  Korpa
0 Proizvoda u korpi
Ukupno 0.00 KM
> Naplatiti
 
 
 
    Copyright © 2009 Delta Video. All Rights Reserved.